Teknoloji

Elon Musk doğruladı, Twitter’da karakter sınırı 4000’e çıkacak

twitter üçüncü taraf

Twitter en sonunda karakter sayısı sınırını mevcut 280’den 4000 seviyesine çıkaracak. Şirketin yeni sahibi ve CEO’su Elon Musk, bunu Twitter’da doğruladı.

Musk, Twitter’ın karakter sınırını 4.000’e çıkarma planlarının doğru olup olmadığı sorusunu, herhangi bir ek bilgi vermeden “Evet” diye yanıtladı. Twitter, 2017 yılında karakter sınırını 280’e yükseltmeden önce, kurulduğundan beri 140 karakter sınırına sahipti.

Karakter sınırındaki artışın kesin detayları henüz bilinmiyor, ancak önceden çıkan haberler ve Musk’ın önceki tweet’leri Twitter’ın, kullanıcıların uzun metinleri bir tweet dizisinin parçaları olarak birden fazla tweet’e bölmeyi kolaylaştırabileceği öne sürülüyordu. Görünüşe göre 4000 karaktere kadar artış bu fikri ortadan kaldıracaktır ve kullanıcılar sadece tek bir paylaşımda daha uzun metinleri gönderebilecektir.

Twitter, geride bırakmakta olduğumuz hafta sonunda Twitter Blue abonelik hizmetini pazartesi günü yeniden başlatmayı planladığını duyurdu. Bu hizmet, kullanıcılara doğrulanmış bir mavi tik işareti, tweet’leri düzenleme ve daha yüksek çözünürlüklü 1080p videolar yükleme gibi diğer avantajlar sunacak.

Musk daha önce, Apple’ın uygulama içi satın alımlardan aldığı yüzde 30’luk komisyonu eleştirmişti. Şimdiyse Twitter Blue, iPhone kullanıcıları için ayda 11 Amerikan doları gibi daha yüksek bir fiyatla yeniden abone alımına başlıyor. Twitter, Apple’ın komisyonunu abonelerden almayı planlıyor. Bu şekilde Twitter Blue’ya abone olmak isteyenleri web üzerinden bu işlemi gerçekleştirmeye çekmeye çalışacaktır.

İLGİLİ HABERLER