Manşetler

Twitter tweet görüntüleme sayısını göstermeyi test ediyor

Yeni bir Twitter deneyi sayesinde tweet’lerinin kaç kullanıcı tarafından görüntülendiğini merak eden kullanıcılar istediklerini alacak. Twitter her bir tweet mesajının altına görüntüleme sayısını da eklemeye hazırlanıyor.

htc-one-twitter-210314 (650 x 434)

Aslına bakarsanız Twitter’ın reklam ürünleri müşterilerine her bir kampanyanın ne kadar etki yarattığını görmeyi sağlayacak araçlar sunuyordu, ancak bu istatistikler ilk kez bireysel kullanıcıların da kullanımına açılıyor.

Twitter’ın sürekli değişen tasarımında yapılan birçok deneysel çalışma gibi, görüntüleme sayılarını göstermek insanların daha fazla tweet atmasına önayak olacak bir çaba olarak nitelendirilebilir. Özellikle mütevazı takipçi sayılarına sahip olan kullanıcılar için tweet atmak boşluğa bağırmaya benziyor. Twitter daha önce bir tweet’in retweet edilişini, favorilere eklenmesini kullanıcılara göstererek kullanıcılara geri bildirimleri öğrenme yolunda katkıda bulunmuştu. Görüntülenme sayısıyla birlikte eksik olan bir diğer geri bildirim unsuru da tamamlanmış olacaktır.

twitter-tweet-sayi-goruntuleme-240314Tabii ki, okunma sayılarını görmek olumsuz etki de yaratabilir. Eğer 1000 civarında takipçiniz varsa ve sadece onları 20 kadarı sizin paylaşımınızı gördüyse, bu gerçek de biraz moral bozucu olabilir.

İşte Twitter tüm bu olumlu ve olumsuz etkileri test ederek en sonunda bu özelliğin sunulup sunulmayacağına karar verecek.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge, Twitter (Latina_Turner_3)]

İLGİLİ HABERLER