Manşetler

Twitter tweet görüntüleme sayısını göstermeye başladı

twitter for you

Twitter tweet görüntüleme sayısının gösterimine başladı. Bazı Twitter kullanıcıları en azından kendi paylaşımlarının altında görüntüleme sayılarını görebiliyor. Söz konusu özelliğin gelişi 1 Aralık’ta Twitter’ın sahibi Elon Musk tarafından duyurulmuş ve dağıtımın birkaç hafta içinde başlayacağı belirtilmişti.

Bu yeni özelliğin dağıtımı kademeli şekilde başlamış gibi görünüyor. iPhone’umdaki Twitter uygulamasında görüntüleme sayılarını henüz göremiyorum. Ancak Android telefonumdaki Twitter uygulamasında bu veri karşıma çıkıyor.

Şu an için az sayıda Twitter kullanıcısından konuyla ilgili paylaşım gelmiş durumda. Buna ek olarak, başka kullanıcıların tweetlerinin görüntüleme sayılarının da şimdilik gösterilmediğini belirtmekte fayda var.

twitter tweet görüntüleme

Twitter tweet görüntüleme sayısını göstererek neyi amaçlıyor?

Twitter’ın yeni özelliğinin kullanıcılara yeni bir veri sunmadığının altını çizmek gerekiyor. Kullanıcılar paylaşımlarının altındaki “Tweet etkinliğini görüntüle” yazısına dokunarak karşılarına çıkan “Tweet etkinlikleri” menüsünden görüntüleme sayısına ve daha fazlasına erişebiliyor.

Twitter tweet görüntüleme sayısını göstererek neyi amaçladığı konusunda net bir bilgi vermiş değil. Elon Musk, bu özelliğin video izleme sayılarının gösterimine benzetse de, işlevi konusunda herhangi bir detay vermemişti.

İLGİLİ HABERLER