Teknoloji

Twitter web sayfasına yerleştirilmiş bir tweet’in daha sonra düzenlendiğini gösterecek

Twitter’ın tweet düzenleme özelliğini kullanıma sunması için hâlâ bekliyoruz. Ancak uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong sayesinde, düzenlenmiş tweet’lerin eklendikleri web sayfalarında nasıl görüneceğini görme imkanı elde ediyoruz.

Wong, işlerin iki farklı senaryoda nasıl görünebileceğini keşfetti. Bir tweet’in en son düzenlenen sürümünü bir web sayfasına ekliyorsanız, tweet metninin altında “Son düzenleme” mesajını görürsünüz. Ancak tweet yerleştirildikten sonra düzenlendiyse, bunun yerine tweet’in Twitter’da uygun şekilde görebileceğiniz yeni bir sürümünün olduğunu belirten bir mesajı görürsünüz.

Twitter’ın tweet düzenleme özelliğini henüz resmi olarak kullanıma sunmadığı göz önüne alındığında, bu uygulamalar değişiklik gösterebilir. Ancak, ortaya çıkan bu bulgular, insanların en son düzenlenen tweet’e bakıp bakmadıklarını veya herhangi bir düzenlemeyi görmek için Twitter’a geçmeleri gerekip gerekmediğini bildirmenin mantıklı yolları gibi görünüyor.

Twitter, geçtiğimiz nisan ayında düzenleme özelliğini duyurduğunda, önümüzdeki aylarda Twitter Blue aboneleriyle test etmeye başlayacağını söylemişti. Ancak o zamandan bu yana, yenilikleri test etmenin ücreti de artacak gibi görünüyor. Twitter, ekim ayından itibaren Blue abonelik ücretine zam yapacağını açıkladı.

Gönderilen bir mesajı veya paylaşımı daha sonra düzenleme üzerinde çalışan tek şirket Twitter değil. Apple da iOS 16’da iMessage için mesaj düzenleme üzerinde çalışıyor. Şirket, en son iOS 16 beta sürümünde düzenleme geçmişi de ekledi.

İLGİLİ HABERLER