Teknoloji

Twitter CEO’sundan tweet düzenleme özelliğine dair yeni ipuçları

btk twitter

Twitter CEO’su Jack Dorsey, uzun süredir beklenen ve konuşulan tweet düzenleme özelliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Joe Rogan’ın YouTube üzerinden de yayınlanan podcast’ine katılan Dorsey, kullanıcıların yolunu gözlediği özelliğin nasıl sunulabileceği konusunda ipuçları verdi. CEO’ya göre, Twitter tweet düzenleme imkanını belli bir zaman süresi içinde faydalanabilecek şekilde kullanıcılarının karşısına çıkarabilir.

Dorsey, kullanıcılara gönder butonuna bastıktan sonra tweet’i düzenlemeleri için 5 ila 30 saniye arasında bir süre tanınabileceğini belirtti ve bu sürenin içeriğe göre değişebilecek, dinamik bir yapıda sunulabileceğinin de altını çizdi. Tweet düzenleme penceresinin çok geniş olmaması gerektiğini vurgulayan CEO, düzenleme işleminin “gerçek zamanlı” olmasının önemli olduğunu belirtti.

Dorsey, düzenlenmiş tweet’in orijinal versiyonuyla birlikte gösterilmesi fikrinin de değerlendirildiğini dile getirdi. Twitter böylelikle tacizcilerin ve hakaret suçu işleyenlerin “geri vites” yapıp suçlarını inkâr etmelerini engellemek istiyor gibi görünüyor.

Twitter tweet düzenleme özelliği konusunda henüz kesin çizgilerini çizmiş değil. Dolayısıyla bu özelliğin sunumunun garantilenmediğini de belirtmek gerekiyor. Buna rağmen, Dorsey’in sözleri mikro blog servisinin nasıl yaklaşacağını göstermesi açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER