Teknoloji

Twitter tweet dizisi takibini kolaylaştıracak bir özelliği test ediyor

btk twitter

Çok sayıda tweet’in bulunduğu tweet dizileri, günümüzde Twitter deneyiminde önemli bir yere sahip. Seriyi başlatan kişi takip edilmiyorsa, bu tweet’leri izlemek zorlaşabiliyor. Twitter, tweet dizisi takibini kolaylaştıracak yeni bir özelliği test ediyor.

Twitter, uzun süredir kullanıcılarına bir hesaptan atılan tweet’leri bildirim olarak gönderiyor. Ancak bu yeni özellik, bir tweet’in altına eklenen yeni tweet’leri ve verilen yanıtları özel olarak takip etmeyi mümkün kılıyor. Buna ek olarak, verilen yanıtların hangilerinin gösterileceği de kullanıcılar tarafından seçilebiliyor. Böylelikle kullanıcıların bir dizinin veya tartışmanın özüne tutunması kolaylaşıyor.

Yanıt sistemini geliştirmek, Twitter’ın hâlihazırdaki öncelikleri arasında yer alıyor. Mikro blog servisi, kısa süre önce yanıtları saklama özelliğini duyurmuş ve deneysel uygulaması twttr’da yeni bir diyalog formatını test etmeye başlamıştı. Twitter CEO’su Jack Dorsey ve Recode sitesinden Kara Swisher’ın #KaraJack etiketiyle canlı olarak tweet’lenen röportajında yaşanan kaos, Twitter’ı yanıt sistemini geliştirme konusunda teşvik etmişe benziyor.

Twitter yeni tweet dizisi özelliğini mobilde test ediyor

Twitter tweet dizisi takibini kolaylaştırmak için çalışırken, diğer önemli sorunlarını göz ardı ediyor gibi görünüyor. Taciz ve kötü muamele, Twitter’da anlamlı diyalogların kurulmasının önündeki en önemli engel olarak dikkat çekiyor. Ancak, şu an için, Twitter’ın önceliği insanların platformda daha fazla zaman geçirmesini sağlamak gibi görünüyor. Mikro blog servisi yeni özelliğini iOS ve Android üzerinde test ediyor.

İLGİLİ HABERLER