Manşetler

Twitter tweet dizileri oluşturmayı kolaylaştırıyor

Twitter kullanıcıların ifadelerini 140 karakterden daha fazlasıyla paylaşmaları için son zamanlarda dikkate değer adımlar atıyor. Karakter sınırını 280’e yükselten sosyal ağ, şimdi daha fazla bilgi paylaşmak veya uzun bir hikaye anlatmak için tweetleri birbirine bağlayan kullanıcıların işini kolaylaştıracak bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Twitter’ın belirttiğine göre, her gün binlerce “dizi” tweetleniyor. Bu şekilde tweet atmak kullanıcılar arasında oldukça ilgi görüyor, ancak bazıları için bunları üretmesi ve okuması ve aynı zamanda bir tweet dizisindeki tüm tweetleri takip etmek oldukça karmaşık hâle geliyor. Twitter, buna bir çare bulmak amacıyla tweet dizilerini atmayı, dizileri bulmayı kolaylaştıracak bir araç hazırladı.

Kullanıcılar “Tweetle” bölümünde görecekleri “artı” tuşuna tıklayarak tweetlerine daha fazla ifade ekleyebilecek, tweetleri dizi hâlinde bağlayarak tümünü birden tek seferde bağlayabilecekler. Yayınlanmış olan tweet dizisine “yeni bir tweet ekleyin” butonu aracılığıyla yeni eklemeler yapmak da mümkün olacak. Ayrıca, kullanıcıların tweet dizisini fark etmeleri de “Diziyi göster” etiketiyle daha kolay olacak.

Twitter tweet dizisi oluşturma aracını iOS, Android uygulamalarında ve ayrıca Twitter.com’da gelecek haftalarda sunacak.

İLGİLİ HABERLER