Teknoloji

Twitter tweet arşivleme seçeneğini kademeli olarak sunmaya başladı

Twitter geçtiğimiz haftasonu duyurduğu tweet arşivi indirme seçeneğini kademeli bir şekilde kullanıcılara sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde mikro bloglama servisi üzerinde paylaşımda bulunan kullanıcılara tüm mesajlarının arşivini bilgisayarlarına indirme fırsatı veriliyor. Özelliğin faaliyete geçirilmesi konusunda öncelik İngilizce dilindeki hesaplara veriliyor. Türkçe olarak kullandığımız Twitter hesabımızın Ayarlar bölümüne baktığımızda henüz arşiv seçeneğinin sunulmadığını gözlemledik.

Ayarlar sayfası içinde, “ayarları kaydet” butonunun hemen üstüne eklenen yeni bir seçenek kullanıcılara şimdiye kadar Twitter üzerinde yaptıkları tüm paylaşımları arşivleme ve bu arşive ait ZIP dosyasını bilgisayara indirme fırsatı veriyor. Bu ZIP dosyasının içinde yer alan bir gezinme sayfası hesabınızın açık olduğu süre boyunca gerçekleştirdiğiniz paylaşımları gösteriyor. Bu sayfa içinden tweetlerinizde arama yapabilir, yaptığınız retweet’leri görebilir, aylık bazda tweet’lere bakabilir veya belirli etiketlere göre tweet’lerinizi inceleyebilirsiniz. Eski tweet’leri yeniden retweet ederek zamanında neler yazdığınız konusunda takipçilerinize hatırlatmada da bulunabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz gibi söz konusu seçenek Ayarlar sayfasında, hemen altta yer alıyor. Henüz bu seçeneği görmüyorsanız, biraz daha sabretmenizi tavsiye ederiz, ne de olsa Twitter bu özelliği kademeli olarak sunuyor. Şu anda hesabını İngilizce’ye ayarlamış küçük bir kullanıcı kitlesi için bu işlevin sunulduğu, önümüzdeki haftalarda ve aylarda tüm kullanıcıların bundan yararlanacağı kaydedildi. Bu seçeneği işaretleyip ayarları kaydettikten sonra Twitter’ın sunucuları arşiv oluşturmaya başlıyor. Arşiv dosyası indirilmeye hazır hâle geldiğinde bu durum size bir e-posta iletisi aracılığıyla iletiliyor.

İlgili >> Twitter

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER