Manşetler

Twitter tweet arşivini indirme seçeneğini kullanıcılara sunmaya başladı

Twitter, tweet arşivlerini indirme seçeneğini kullanıcılarına sunmaya başladı. Böylelikle mikro bloglama servisinin kullanıcıları burada yaptıkları tüm paylaşımlarının kayıtlarını kendi bilgisayarlarında saklama fırsatı bulacak. 2012 yılının yol haritasında yer alan ve yıl bitmeden hayata geçirilmiş olan bu seçeneğin kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Sistem Facebook’un benzer sistemi gibi işliyor.

Söz konusu özellik sizin için de sunulunca Twitter sitesi üzerinde yer alan ayarlar sayfasının en altında “Twitter Arşiviniz” şeklinde bir seçenek göreceksiniz. Bunu seçip ayarları kaydettiğinizde Twitter sunucuları sizin tüm mesajlarınızı içeren bir ZIP dosyasını hazırlamaya başlayacak. Söz konusu hazırlık işlemi tamamlandığında ise Twitter’da kayıtlı olan e-posta adresinize arşivinizin indirilmeye hazır olduğu şeklinde bir bildirim ulaşacak.

Bir Twitter kullanıcısı olan Psanta, bu özelliği ilk gören kullanıcılardan biri oldu. Kullanıcının söylediğine göre arşiv HTML formunda hazırlanıyor ve ilk paylaşımdan itibaren tüm tweet’ler sıralanıyor. Tweet’ler içinde rahatsız edici veya sorun çıkartıcı tweet’lerin bulunmasına karşılık da “Arşiviniz hassas içerikler barındırıyor olabilir, bu nedenle başkasıyla paylaşmadan önce lütfen bunu aklınızda bulundurun.” şeklinde bir uyarı geçiliyor.

Facebook da benzer bir veri tabanı indirme özelliğini geçtiğimiz nisan ayında sunmaya başlamış, sosyal ağ kullanıcılarına paylaştıkları her şeyin çevrim dışı kaydını almalarına izin vermişti. Bu paket içinde IP adresleri listesi, giriş kayıtları ve kullanımla ilgili bazı detaylar da bulunuyordu. Twitter’ın çevrim dışı kayıtlarında ise bular yer almıyor.

İlgili >> TNW

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER