Teknoloji

Twitter TV ve sinema hamlesi için eski Google yöneticisini işe aldı

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter daha önce Google’da medya ve eğlence reklam satışları biriminin başında bulunan Jennifer Prince’i sinema ve TV ortaklıklarını genişletmek için işe aldı. Variety’nin haberine göre, Prince Twitter’ı televizyonda yayınlanan etkinlikler ve hatta bilgisayar oyunları için ”sosyal bir soundtrack” olarak pazarlama amacıyla bir satış ekibi kuracak. Twitter’da eğlence satışları sorumlusu olarak görev yapacak Prince, görevine bugün itibarıyla başlayacak.

twitter-logo-230513

Twitter böylelikle son aylardaki TV odaklı hamlelerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Geçtiğimiz aralık ayında Nielsen ile ortaklığa giden mikro blog sitesi, geçtiğimiz mayıs ayında da canlı etkinliklerde TV izleyicilerine daha kişisel içerikler sunmak için Amplify programının kapsamını genişletmişti. Şirket son olarak da geçtiğimiz hafta özel TV kartlarının testine başlamıştı.

Hollywood’u potansiyel bir altın madeni olarak gören Twitter, Prince’i işe alarak bu yöndeki düşüncesini açıkça belli etmiş oldu. Variety’nin haberine göre, Prince’in işe alınması Twitter’ın reklam satışında ilk kez yatay bir endüstriyi hedeflemesi bakımından önem taşıyor. 2011’de Google’a katılan Prince daha önce Demand Media ve YouTube bünyesinde çalışmıştı. Prince’in Twitter’daki belirgin hareket planı henüz açıklığa kavuşmasa da, Prince genişleme için önlerinde sağlam bir potansiyel olduğunu dile getirdi ve tüm eğlence markalarının Twitter’da çalıştığını, ancak bu çalışmanın şu an için sadece yüzeyi kazımaktan ibaret olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili >> Variety

İLGİLİ HABERLER