Eğlence

Twitter TV rehberlerinin yerini alacak dev kartları test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir süredir televizyon odaklı çalışmalarını sürdüren Twitter, bu listeye yeni bir özellik daha eklemişe benziyor. ASG rumuzlu bir TechCrunch okuyucusu tarafından siteye gönderilen bir ekran görüntüsü Twitter’ın iPhone uygulamasında akışın içine yerleştirilmiş yeni bir kartın varlığına işaret ediyor. Söz konusu kartta o anda popüler olan bir TV programı gösterilirken, kartın üzerinde programdan bahseden tweet sayısı ve programın son yayın tarihi yazıyor.

twitter-tv-kart-150813

Kullanıcılar karta dokundukları zaman ise o programın sayfasına yönlendiriliyor. Bu sayfada o programın yayınlanacak yeni bölümüne ilişkin bilgiler ve program eğer bir talk show ise sunucusunun şahsi Twitter hesabına ait bir bağlantı bulunuyor. TechCrunch’a gönderilen ekran görüntülerinde bu iş için seçilenlerden birinin de ünlü talk showcu Jimmy Kimmel olduğu görülürken, bu seçimin popülariteye mi yoksa kişisel tercihlere göre mi yapıldığı henüz bilinmiyor. Kartların akış yenilense bile pozisyonlarını koruduğu, ancak isteyen kullanıcıların kartların köşesindeki kapatma ikonuna dokunarak bu büyük kartları ekrandan kaldırabileceği ifade edildi.

Bu dev kartların Twitter’ın düzenli olarak küçük kullanıcı gruplarıyla test ettiği özelliklerden biri olduğu düşünülüyor. Televizyon izleyicileri için ”ikinci ekran” haline gelmeyi amaçlayan mikro blog sitesinin gerçekleştirdiği TV dostu değişiklikler ile bu dev bilgi kartları da paralellik gösteriyor. Twitter daha önce de TV programları için kısa videolar gösteren kartlar ve kullanıcının izlediği programla uygun olarak reklam tweet’i gösterme gibi özellikleri devreye sokmuştu. Popüler sosyal paylaşım sitesinin tahmini izleyici sayısı ölçmek için kullanıldığı ve TV analiz şirketi Bluefin’i satın aldığı biliniyor.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER