Teknoloji

Türkiye Twitter’da salgını, depremleri ve Survivor’ı konuştu

elon musk twitter

Twitter, Türkiye gündeminde 2020’de en çok konuşulan konu ve kişileri açıkladı. Tüm dünyada olduğu gibi salgınların çok konuşulduğu Türkiye’nin gündeminde Elazığı ve İzmir’de meydana gelen depremler de ön plana çıktı. Kore popu da tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilgi görmeye devam etti.

Twitter’da Türkiye’de 2020’nin en çok konuşulan ismi Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca oldu. Sohbetlerde adı en çok geçen kullanıcı olan Koca, 4 milyonun üstünde yeni takipçiyle takipçi sayısı en çok artan kişi de oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın kurumsal Twitter hesabı da takipçi sayısı en çok artan ilk 10 hesap arasına girmeyi başardı. Sağlık Bakanı’nın 16 Mart’ta attığı ve Taner Ölmez’in oynadığı kamu spotunu içeren tweeti de en çok Retweet edilen Tweet oldu.

Milli Eğitim Bakanı da Ziya Selçuk, özellikle okulların pandemide kapanma ve açılma dönemlerinin de etkisiyle çok konuşulan isimlerden oldu. Güney Koreli pop grubu BTS ve seçimi kaybeden ABD Başkanı Donald Trump da Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının ilgisini çeken isimler arasına girmeyi başardı.

twitter türkiye 2020Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının 2020’de en çok ilgi gösterdikleri hashtag ise “#survivor2020” oldu. “#deprem” ve “#evdekal” hashtag’leri de ilk beşe girerek 2020’nin acı yüzünü bir kez daha hatırlattı.

twitter türkiye 2020Twitter kullanıcıları gündemin yoğunluğuna rağmen Türkiye ve dünyadaki önemli spor olaylarını konuşmayı da ihmal etmedi. Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının 2020’de en çok konuştuğu takım Beşiktaş oldu. En çok konuşulan sporcu ise ocak ayında hayata gözlerini yuman ünlü basketbolcu Kobe Bryant oldu. Kısa süre önce hayatını kaybeden futbol efsanesi Diego Armando Maradona da Türkiye’de en çok konuşulan 10 sporcu arasına girmeyi başardı.

İLGİLİ HABERLER