Manşetler

Türkiye Twitter’da 2016’da en çok futbolu konuştu

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter turkiyeAralık ayının gelişiyle birlikte pek çok internet servisi ve sosyal paylaşım sitesi, 2016 değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşıyor. Bu gruba son olarak Twitter katıldı. Popüler mikro blog servisi, hem Türkiye’nin hem de dünyanın en çok konuştuğu olayları ve gelişmeleri sıraladı.

Futbol, 2016’da da Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının bir numaralı gündem maddesi oldu. Twitter’ın verilerine göre, 2016’da dakika başına en çok tweet atılan etkinlikler futbol maçları oldu.

13 Ağustos 2016, saat 20:37 Twitter’da 2016’da dakikada en çok tweetin atıldığı an olarak kayıtlara geçti. O dakikalarda Beşiktaş ve Galatasaray, Süper Kupa finalinde Konya’da karşı karşıya geliyordu. Futbolseverler bir yandan maçı izlerken, diğer yandan da maça dair yorumlarını Twitter üzerinden paylaştı. Galatasaray, o gün penaltılar sonucunda kupayı evine götüren taraf olmuştu.

Dakikada en çok tweetin atıldığı ikinci etkinlik de yine bir futbol maçı oldu. Türkiye – Çek Cumhuriyeti arasındaki Euro 2016 grup müsabakasında futbolseverler attıkları tweetlerle maçı değerlendirdi. Listenin üçüncü sırasında ise 26 Mayısta Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası final müsabakası bulunuyor.

Twitter, TV programları esnasında ikinci ekran olma işlevini 2016’da da sürdürdü. Türk Twitter kullanıcıları, sevdikleri dizi ve programları izlerken yorumlarını mikro blog servisi üzerinden takipçileriyle ve dizinin diğer hayranlarıyla paylaşmaktan vazgeçmedi. 2016’da Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının en çok konuştuğu TV programı, sevilen dizi Poyraz Karayel oldu. Poyraz Karayel’i sırasıyla Survivor, Beyaz Show, Game of Thrones ve O Ses Türkiye takip etti.

Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının 2016’da en çok konuştuğu sanatçı ise 2012’de hayata gözlerini yuman büyük Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş oldu. Neşet Ertaş’ı 1999’da kaybettiğimiz Barış Manço izledi. Aşık Veysel, Kazım Koyuncu ve Müslüm Gürses ise ilk 5’teki diğer isimler oldu. İlk 5’in tamamının hayatını kaybetmiş sanatçılardan oluşması, bu isimlerin toplum nezdindeki değerini göstermesi bakımından önem taşıyor.

Twitter Türkiye’de duygusal videoların konuşulduğu adres oldu

Twitter Türkiye’de duygusal videoların en çok paylaşıldığı platformlardan biri oldu. Bir ördeğin kanalizasyona düşen yavrularının kurtarılma anını ve ördeğin çukurun başında bekleyişini gösteren video, yılın en çok retweet edilen videosu oldu. Listenin ikinci sırasında ise Koç Holding’in 10 Kasım’da Ulu Önder Atatürk’ü anmak için hazırladığı #sanaborçluyuz isimli video yer alıyor.

Dünya en çok Rio 2016’yı konuştu

Dünya gündeminde 2016’nın en çok konuşulan olayı ise Rio’da gerçekleştirilen Olimpiyat oyunları oldu. İkinci sıraya ABD başkanlık seçimleri yerleşirken, tüm dünyayı kasıp kavuran Pokemon Go da ilk üçte yerini aldı. İlk 10’un geri kalanında ise sırasıyla şu konular bulunuyor: Euro 2016, Oscars, Brexit, Black Lives Matter, Donald Trump, RIP (Huzur içinde yatsın) ve Game of Thrones.

İLGİLİ HABERLER