Teknoloji

Twitter tüm iOS kullanıcıları için Süper Takipler özelliğini kullanıma açtı

twitter süper takipler ios

Twitter, tüm iOS kullanıcılarının belirli içerik oluşturucularını Süper Takip etmesine izin veriyor. İlk olarak eylül ayında duyurulan, ancak o zaman için yalnızca ABD ve Kanada’da kullanılabilen özellik, kullanıcıların Twitter hesaplarından para kazanmalarına ve aylık abonelikler aracılığıyla özel içerik oluşturmalarına olanak tanıyor.

Twitter, Süper Takipler özelliğini ilk olarak geçtiğimiz şubat ayında duyurmuştu ve eylül ayında belirli içerik oluşturuculara sundu. SensorTower‘a göre, ilk iki hafta içinde aboneler yaklaşık 6 bin Amerikan doları katkıda bulundu.

Süper Takipler’le ilgilenen kullanıcıların, Süper Takipler politikasına göre minimum gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Bunlar 18 yaşında veya daha büyük olmak, en az 10 bin takipçisi bulunmak, son 30 gün içinde en az 25 tweet atmış olmak olarak sıralanıyor. Programa kabul edildikten sonra da Süper Takip edilen kullanıcıların, her 30 günde içinde en az 25 tweet atmaları gerekir.

Kullanıcılar, uygulama içi satın alma ücretlerinden sonra, Super Takipler aboneliklerinden elde ettikleri gelirin yüzde 97’sine kadar, Twitter’da ise yüzde 3’e kadar kazanç elde etme hakkına sahip. Bununla birlikte, bir kullanıcı 50 bin Amerikan doları kazanırsa, uygulama içi satın alma ücretlerinden sonra gelirin yüzde 80’ine kadar kazanabilir ve Twitter, gelecekteki kazançların payını yüzde 20’ye kadar artıracaktır.

Süper Takipçiler, bonus içeriklere erişebilecekler ve kolayca tanınmalarını sağlayacak rozetlere sahip olacaklar.

Twitter, Süper Takipler’i genişleteceğini, gelecekte Android ve web kullanıcılarını dahil etmeyi planladığını söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER