Teknoloji

Twitter Donald Trump tarafından retweet edilen videoyu kaldırdı

Donald Trump twitter

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump tarafından retweet edilen bir seçim kampanyası videosunu telif hakkı şikayeti nedeniyle kaldırdı. Arka planında Linkin Park’ın “In The End” isimli şarkısının duyulduğu videoda başkan Trump’ın fotoğrafları ve yemin töreninden alıntılar yer alıyordu.

Twitter tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Telif hakkı politikamız gereğince telif hakkı sahibi veya onaylanmış temsilcileri tarafından bize gönderilen geçerli telif hakkı şikayetlerine karşılık veriyoruz.”

Linkin Park’ın Twitter hesabından konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımda, grubun bir ihtiyati tedbir kararı çıkarmayı istediği ve şarkının videoda kullanımına onay vermediği belirtildi. Paylaşımda “Linkin Park Trump’ı desteklememiştir ve desteklememektedir” ifadesi özellikle vurgulandı.

Söz konusu video ilk olarak Beyaz Saray’ın iletişimden sorumlu özel kalem müdürü yardımcısı ve sosyal medya direktörü Dan Scavino tarafından paylaşıldı. Trump’ın retweet’i artık akışında görünmüyor. Ancak Scavino’nun artık videosuz olan paylaşımı hâlâ profilinde mevcut.

Twitter ve Donald Trump geçtiğimiz aylarda da karşı karşıya gelmişti. Taraflar arasındaki gerilim, Twitter’ın Trump’ın paylaşımına koyduğu “gerçekleri öğrenin” etiketiyle başlamıştı. Daha sonrasında da Trump’ın bir paylaşımının gizlenmesiyle bu gerilim biraz daha tırmanmıştı. Trump, sert tepkisine rağmen Twitter’ı kullanmayı bırakmayacağını dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER