Teknoloji

Twitter trolleri daha kolay şikayet edilebilecek

twitter karakter sınırı

twitter trolleriTwitter, diğer kullanıcıları taciz eden hesapların şikayeti konusundaki sürecin etkisiz ve hantal olması sebebiyle yoğun eleştirilere maruz kalıyordu. Tacize maruz kalan kullanıcılar, bugüne kadar her tweeti tek tek şikayet etmek zorunda kalıyordu. Ancak uzun süredir beklenen ve gecikmiş bir hamleyle taciz içeren tweetleri toplu olarak Twitter’a bildirmek mümkün hâle geliyor.

Mikro blog servisi tarafından yapılan açıklamada, güncellemenin tacizle ilgili gerekli bilgilerin Twitter’a aktarılmasını hızlandıracağı ve böylelikle şikayetlerin de daha çabuk işlenebileceği belirtildi. Twitter tarafından paylaşılan yazıyı kaleme alan mühendis Hao Tang, ek kanıtların genellikle araştırma ve çözüm süreçlerini hızlandırdığını dile getirdi.

https://twitter.com/safety/status/724646130613555200?ref_src=twsrc%5Etfw

Şirketin eski CEO’su Dick Costolo, bir yılı aşkın bir süre önce Twitter’ın kötü muameleyle mücadele konusunda “berbat” olduğunu dile getirmişti. Bu eksiklik, mikro blog servisinin kullanıcı tabanını genişletmesinin önündeki ciddi engeller arasında değerlendirilmişti. Gelen eleştiriler doğrultusunda tacizle mücadelesini sıkılaştırmak için bazı sağlam adımlar atan şirket, konuyla ilgilenecek yeni kişileri işe almış ve yeni raporlama araçlarını kullanıma sunmuştu.

Ancak Twitter trolleri tarafından hedefe oturtulan pek çok kişi, alınan önlemlerin uygulama aşamasında fazla işe yaramadığını ve çok az şeyin değiştiğini dile getirmişti. Twitter’ın güvenlik düzenlemeleri konusunda yaptığı son değişiklik ise hizmet koşullarındaki paragrafları yeniden düzenlenmesi olmuştu. Gerçekleştirilen ve daha etkili olarak nitelenen güncel değişikliklerin etkili olup olmayacağı ise zaman içinde görülebilecek.

İLGİLİ HABERLER