Teknoloji

Twitter Topluluklar özelliğini Android’e getirdi

twitter topluluklar

Twitter Topluluklar adını taşıyan konu bazlı grup özelliğini geçtiğimiz yıl iOS ve web’de kullanıma sunmuştu. Söz konusu özellik sonunda Android kullanıcılarıyla da buluşuyor. Mikro blog servisinin Android uygulamasının en yeni sürümünü indirenler, ilgilendikleri konular için kurulan grupları keşfedebilecek ve burada kendileriyle aynı beğenilere sahip kişilerle sohbet edebilecek.

Twitter’daki toplulukların konu yelpazesi oldukça geniş. Bitkiler, cilt bakımı, uzay, tasarım, moda, Xbox ve R&B gibi konuların konuşulduğu topluluklar bulmak mümkün. Hatta Wordle puanlarını paylaşmak isteyenler için kurulmuş bir topluluk da mikro blog servisinde mevcut.

Twitter’da topluluk oluşturmak, Facebook’ta bir grup kurmak veya Reddit’te bir başlık açmak kadar kolay değil. Ancak kullanıcılar kurup yönetmek istedikleri topluluklar için öneride bulunabiliyor. Twitter bu önerilerin yeni topluluklar eklerken dikkate alınacağını belirtiyor.

Twitter Topluluklar özelliği için bu yıl başka planları da uygulamaya koyacak. Mikro blog servisi, sadece davetle üye alma veya herkese açık üyelik dışında üçüncü bir katılım seçeneği geliştirmek için çalışıyor. Bu seçenekte topluluğa katılım için kullanıcılardan gelen talepler, kurucu veya yöneticiler tarafından değerlendiriliyor. Popülariteye göre sıralanmış zaman akışı, soru-cevap özelliği gibi seçenekler de üzerinde çalışılan diğer özellikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER