Teknoloji

Twitter Topluluk Notu alan etkileşimler için kullanıcıları uyaracak

twitter topluluk notları

Twitter Topluluk Notları özelliğiyle yanlış bilgi içermesi muhtemel tweetlere kullanıcılar tarafından bağlam eklenmesini sağlıyor. Bu özelliği yenilemeye devam eden mikro blog servisi, kullanıcıların etkileşime girdiği bir tweet’in Topluluk Notu alması durumunda kullanıcıları uyaracak. Burada bahsedilen etkileşimin beğeni, retweet ve yanıtlama olduğunu belirtmekte fayda var.

Twitter’daki Topluluk Notları hesabından konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Bugünden itibaren, yanıtladığınız, beğendiğiniz veya retweetlediğiniz bir tweet’te bir Topluluk Notu görünmeye başlarsa uyarı alacaksınız. Bu insanlara gözden kaçırabilecekleri bağlamları kurmalarında yardımcı olacak.”

Twitter CEO’su Elon Musk da bu paylaşımı alıntılayarak şirketinin yeni adımını övdü. Musk, Topluluk Notları’nın yanlış bilgiyle mücadele konusunda “oyunun kurallarını değiştirecek” türden bir özellik olduğunu belirtti.

Topluluk Notları özelliği 2021’de Birdwatch adıyla kullanıma sunulmuştu. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada Birdwatch’un “topluluk tarafından yürütülen” bir yaklaşım olduğunu ve bilgi doğrulamasının diğer Twitter kullanıcıları tarafından yapılacağını belirtmişti. Çok sayıda içerik moderatörünün işine son veren Twitter’ın kullanıcılarının bilgi doğrulaması yapmasına eskisinden çok daha fazla ihtiyacı var. Ancak şu an için sadece ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılar Topluluk Notları’na katkı verebiliyor.

Twitter Topluluk Notları ne kadar güvenilir?

Twitter Topluluk Notları’nı bir bilgi doğrulama çözümü olarak sunsa da, bu işlemin güvenilirliği konusunda akıllarda çok fazla soru işareti bulunuyor. Bilgi doğrulama işi Twitter kullanıcıları tarafından yapıldığı için eklenen notlara da gözü kapalı şekilde güvenmemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER