Teknoloji

Twitter Topluluk Notları’nı tüm kullanıcılarına açıyor

twitter topluluk notları

Twitter Topluluk Notları özelliğini dünya genelinde tüm kullanıcılarına açıyor. Söz konusu özelliğin duyurusu 2021’de o dönemin CEO’su Jack Dorsey tarafından Birdwatch adıyla yapılmıştı. Şirket bu özelliği yanlış bilgiyle mücadeleye yönelik bir araç olarak lanse etmişti.

Topluluk Notları, yanıltıcı paylaşımlarla mücadele için kitle destekli bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Programın parçası olan moderatörler, tweet’lere bağlam kazandırmaya yönelik notlar ekleyebiliyor. Standart kullanıcılar da bu bağlamın yararlı olup olmadığına dair oy verebiliyor.

Şimdiye kadar sadece ABD’de yaşayan Twitter kullanıcıları bu notları görebiliyordu. Artık dünya genelindeki tüm Twitter kullanıcıları bu notlara erişebilecek.

Elon Musk Twitter Topluluk Notları’na büyük önem veriyor

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Topluluk Notları’nın “Twitter 2.0” vizyonu için son derece hayati bir unsur olduğunu dile getirdi ve bu özelliğin Twitter’da doğruluğu artırmaya yönelik bir tür “oyun değiştirici” olduğunu belirtti. Ancak kitle kaynaklı diğer özelliklerde olduğu gibi, Twitter Topluluk Notları’nda da insan kaynaklı yanıltıcı müdahalelerle karşılaşmak ihtimal dahilinde yer alıyor.

Twitter Topluluk Notları özelliğini Twitter Blue aboneliklerinin yeniden açılmasından hemen önce kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Yeni dönemde kullanıcıların neden mavi tike ihtiyaç duydukları konusunda bir gerekçe sunmaları gerekecek. Buna ek olarak; kullanıcı isimlerini, görünen isimlerini ve profil fotoğraflarını değiştiren kullanıcılar da mavi tiklerini kısa bir süre için kaybedecek.

İLGİLİ HABERLER