Teknoloji

Twitter Topluluk Notları’nı fotoğraf ve videolara getiriyor

twitter topluluk notları

Yapay zekâ ile oluşturulmuş fotoğraf ve videolarla Twitter‘da artık daha sık karşımıza çıkıyor. Şirket, “yanıltıcı” medya içeriklerinin daha kolay tespit edilebilmesi için yeni bir özelliği test ediyor. Twitter Topluluk Notları’nı medya içeriklerine de getirmeye hazırlanıyor. Topluluk Notları özelliğiyle fotoğraf ve videolar için de kullanıcılar tarafından bilgi doğrulaması yapılabilecek.

Hâlihazırda Topluluk Notları ekleyebilen ve puanı yüksek olan kullanıcılar görseller için de bu notları oluşturabilecek. Tıpkı tweet notları gibi, görsellere eklenen etiketler de kullanıcılara daha fazla “bağlam” sağlayacak. Örneğin, bir fotoğrafın yapay zekâ ile oluşturulup oluşturulmadığı veya başka şekilde manipüle edilip edilmediği de bu notlar sayesinde belirtilebilecek.

Bu özellik sayesinde söz konusu fotoğrafların viral hâle gelmesinin de engellenebileceği tahmin ediliyor. Twitter’dan yapılan açıklamaya göre, bu görsel “mevcut ve gelecek” kopyalarında bile aynı notlar görünecek. Yani yapay zekâ ile oluşturulmuş bir fotoğraf veya video başka bir kullanıcı tarafından yüklendiğinde de aynı uyarıyı yine görmek mümkün olacak.

Ancak Twitter görsel eşleştirme özelliğinin mükemmel hâle gelmesinin biraz zaman alacağı konusunda da şimdiden uyarıda bulunuyor: “Şu anda görselleri eşleştirirken hassasiyetten yana hata yapması amaçlanıyor, bu da muhtemelen size uygun görünen her görselle eşleşmeyeceği anlamına geliyor. Hatalı eşleşmelerden kaçınırken kapsamı genişletmek için bunu ayarlamak için çalışacağız.”

Twitter Topluluk Notları özelliğini hatalardan arındırabilmiş değil

Twitter Topluluk Notları özelliğinin hatalarını da şu an için ayıklayabilmiş değil. Bu özellik bazen detaylı doğruluk kontrolleriyle yanlış iddiaların çürütülmesini sağlasa da, Topluluk Notları’na katkıda bulunanlar, özelliğin hatalardan etkilenmez olmadığının altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER