Teknoloji

Twitter da TikTok’un taliplileri arasında yer alıyor

tiktok universal

Twitter daha önce TikTok ile bir tür birleşme konusunda birtakım görüşmeler gerçekleştirmişti. Wall Street Journal‘ın attığı bu iddiaya göre sosyal medya platformu da popüler video paylaşım uygulamasıyla ilgilenenler arasına girmiş. WSJ’nin haberine göre, Twitter’ın işi TikTok’u satın almaya kadar götürüp götürmeyeceği bilinmiyor. Üstelik bu tarz bir anlaşmanın önünde birtakım engeller bulunabilir.

TikTok’un satın alınmasıyla ilgili bir anlaşmanın önündeki en büyük zorluk Donald Trump yönetiminin 6 Ağustos tarihinde aldığı başkanlık kararı olacaktır. Bu anlaşma TikTok’un ana şirketi ByteDance’in ABD’de ticari işlemler yapmasına yasak getirdi. Bu karar 45 gün içinde uygulamaya konulacak. Trump yönetimi Çinlilerin sahip olduğu uygulamanın bir güvenlik tehdidi potansiyeli taşıdığını düşünüyor. Ne var ki, ByteDance veya TikTok’un Amerikan vatandaşlarının bilgilerini Çin yönetimi ile paylaştığına dair herhangi bir kanıt bulunmuyor. TikTok daha önce yaptığı açıklamada Trump yönetiminin aldığı karar ile mücadele edeceğini vurgulamıştı.

Bir de Microsoft var, şimdiye kadar kamuoyu önünde TikTok’un sahibi ByteDance ile muhtemel bir satın almayla ilgili olarak görüşmeler yaptığını açıklayan tek şirket olmuştu. WSJ, Twitter’ın da TikTok’a teklif vererek bir deneme yapmış olabileceğini belirtiyor. Microsoft ise şu anda pazarlıklarda önde olan şirket gibi görünüyor. Twitter, Microsoft’tan daha küçük bir şirket ve WSJ’nin kaynaklarının belirttiğine göre, sosyal platform Microsoft’a nazaran daha az biçimde tekel oluşturmaya yönelik incelemelerle karşılaşacaktır. Ancak Twitter’ın muhtemel bir satın alma için yazılım devi kadar çok parasının bulunmadığı düşünülüyor.

Microsoft, 2 Ağustos tarihinde yayınladığı blog yazısıyla birlikte CEO’su Satya Nadella’nın ABD Başkanı Trump ile muhtemel bir TikTok satın almasıyla ilgili olarak konuştuğunu söylemişti. Microsoft, TikTok’un ABD, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’daki faaliyetlerini satın almayı değerlendiriyor. Şirket, satın alma görüşmelerini 15 Eylül’e kadar tamamlamayı planladığını da kaydetti.

WSJ’ye göre, Twitter ile yapılacak herhangi bir anlaşma TikTok’un ABD operasyonlarını içerecek.

Twitter konuyla ilgili bir yorum yapmadı. TikTok sözcüsü de piyasa dedikodularıyla ilgili olarak şirketin yorum yapmadığını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER