Teknoloji

Twitter’dan Meta’ya Threads için kopyacılık suçlaması ve dava tehdidi geldi

twitter dm

Twitter Threads uygulaması nedeniyle Meta’yı mahkemeye verebilir. Twitter’ın avukatı Alex Spiro tarafından Meta CEO’su Mark Zuckerberg’e ithafen kaleme alınan mektupta Meta’nın Threads’i geliştirirken Twitter’ın ticari sırlarından ve fikri mülkiyetinden yararlandığı öne sürülüyor.

Aynı zamanda Elon Musk’ın şahsi avukatı da olan Spiro, Meta’nın Threads’i geliştirmek için onlarca eski Twitter çalışanını işe aldığını iddia ediyor. Musk’ın Twitter’ın yönetimini devralır almaz binlerce kişiyi işten çıkardığını düşününce bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor.

Ancak Twitter bu çalışanların hâlâ şirketin ticari sırlarına ve diğer gizli bilgilerine erişimi olduğunu öne sürüyor. Meta’nın bundan faydalandığını iddia eden şirket, böylelikle ABD’nin hem federal hem de eyalet yasalarına aykırı şekilde “kopya” bir uygulama geliştirildiğini savunuyor.

Twitter, ihtiyati tedbir başta olmak üzere Threads hakkında yasal işlem uygulama tehdidinde bulunuyor. Buna ek olarak, Meta’nın Twitter’ın ticari sırlarını veya diğer gizli bilgilerinin kullanımının durdurulması için de acil adımlar atılması talep ediliyor.

Meta, Twitter’ın mektubuna bir Threads paylaşımıyla cevap verdi. Şirketin iletişim direktörü Andy Stone tarafından yapılan paylaşımda, Threads’in mühendislik ekibinde eski bir Twitter çalışanının bulunmadığı belirtildi. Twitter’ın yasal yaptırım tehdidine sıklıkla başvurması ancak aksiyona geçmemesi nedeniyle Meta konuyu şimdilik pek ciddiye alıyor gibi görünmüyor. Twitter daha önce de API kullanımı nedeniyle Microsoft’a dava açma tehdidinde bulunmuştu.

Meta’nın 6 Temmuz itibarıyla kullanıma sunduğu Threads, 24 saatten kısa bir süre içinde 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Instagram hesabıyla giriş yapılabilen platformda yapılan paylaşım sayısı da hızla 100 milyonu geçmişti.

Twitter Threads ile mücadelede savunmasını “kopyalama” üzerine kurmuş gibi görünüyor

Twitter Threads’in tehdidine yanıt vermek için ne gibi hamleler yapacak merak ediliyor. Elon Musk’ın Threads için “Rekabet iyidir, hile yapmak değildir” şeklinde bir yorumda bulunması, Twitter’ın ilk etapta “kopyalama” savunması üzerinden Threads ile mücadele edeceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER