Teknoloji

Twitter arama sonuçlarında Threads bağlantılarının gösterilmesini engelliyor

twitter threads

Twitter Threads ile rekabetinde farklı sinyaller veriyor. Mikro blog servisinin CEO’su Threads’in Twitter’ın yerini alamayacağını söylese de, ekibi aynı düşünceyi paylaşmıyor gibi görünüyor. Twitter’ın arama sonuçlarında Threads bağlantılarını engellemesi, şirketin çok rahat olmadığını gösteriyor.

Twitter CEO’su Linda Yacarino da, tıpkı şirketin sahibi Elon Musk gibi, Twitter’ın benzersiz olduğunu düşünüyor. Yaccarino’nun paylaşımlarından birinde şu ifadeler yer alıyor: “Twitter’da herkesin sesi önemlidir. İster tarihin gelişimini izlemek, tüm dünyada GERÇEK ZAMANLI bilgileri keşfetmek, fikirlerinizi paylaşmak veya başkaları hakkında bilgi edinmek için burada olun – Twitter’da gerçek olabilirsiniz. Twitter topluluğunu SİZ oluşturdunuz. Ve bunun yeri doldurulamaz. Burası sizin genel meydanınız. Genellikle taklit ediliyoruz – ancak Twitter topluluğu asla kopyalanamaz.”

Yaccarino’nun diğer paylaşımı ise şu şekilde: “Sizi bir ileti dizisinde asılı bırakmak istemem… ama Twitter, gerçekten kendinizi aştınız! Geçen hafta Şubat ayından bu yana en büyük kullanım günümüzü yaşadık. Sadece BİR Twitter var. Biliyorsunuz. Bunu biliyorum.”

Twitter Threads bağlantısı engelini herkese uygulamıyor

Twitter Threads bağlantılarını engelleme hamlesini yeni uygulamaya koymuş gibi görünüyor. Buna ek olarak, söz konusu engelleme tüm hesaplar için geçerli değil gibi görünüyor. Teknoblog olarak yaptığımız denemede “url:threads.net” şeklinde bir arama yaptığımızda Twitter’ın sonuçlarında Threads bağlantılarını göremedik. Ancak pek çok yabancı basın kuruluşunda arama sonuçlarında Threads bağlantılarının görülemediği belirtiliyor. Alan adını “threads.net” şeklinde yazmanın da engeli aşmayı sağladığını söylemekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER