Teknoloji

Twitter terörizm ile mücadele için hesap kapatmaya devam ediyor

apple twitter

twitter terorizmTwitter terörizm ile mücadele için geçtiğimiz şubat ayından bu yana 235 bin hesabı kapattığını açıkladı. Günlük hesap kapatma işlemlerinin bir yıl öncesine kıyasla yüzde 80 oranında arttığı belirtilirken, özellikle terör saldırılarının ardından kapatılan hesap sayılarında hızlı yükselişler kaydedildiği ifade edildi. Mikro blog servisi hakkında şikayet bulunan hesapları kapatma konusunda çok daha hızlı hareket ettiğine dikkat çekti.

Terörizme destek verdiği söylenen hesapların mikro blog servisinde geçirdiği sürenin ve takipçilerinin azaldığı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Twitter terörizm destekçisi hesapları daha hızlı tespit ediyor

Şirketten yapılan açıklamada terörizme destek veren içerikleri tespit eden ekibin de genişletildiği belirtildi. Sosyal paylaşım sitesi, kapatılan hesapların başka bir kullanıcı adıyla yeniden dönmesini önleme konusunda da önemli bir mesafe kaydedildiğini açıkladı. Twitter’dan geçtiğimiz şubat ayında yapılan açıklamada, 2015’in ortasından bu yana teröre destek veren 105 bin hesabın kapatıldığı belirtilmişti.

Twitter’ın hesap kapatma sürecine dair eleştiriler son dönemde önemli ölçüde artmıştı. Şirketin duyurusunun böyle bir zamanda gelmesi dikkat çekiyor. Mikro blog servisi IŞİD’in büyümesine zemin sağladığı iddiasıyla dava edilmek istenmiş, ancak mahkeme bu talebi geri çevirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER