Teknoloji

Kemerleri sıkan Twitter ödemeleri durdurdu

twitter algoritması

Elon Musk’ın Twitter yönetimini devralmasıyla birlikte şirkette pek çok şey değişmişti. Değişenlerden birisi de mikro blog servisinin tedarikçileriyle ilişkileri olmuşa benziyor. The New York Times’ın haberine göre, Elon Musk şirket çalışanlarının yüz binlerce dolarlık seyahat harcamalarını ödemeyi reddediyor.

Şirketin geniş kapsamlı bir maliyet kısma dönemine girdiği ve Musk’ın tedarikçiler ile taşeronlara yapılan ödemeleri yavaşlatma hatta durdurma talimatı verdiği söyleniyor. Bu kararın hem şirket içinde hem de şirketten toplamda milyonlarca dolar değerinde alacağı olan tedarikçiler arasında rahatsızlık yarattığı söyleniyor.

Habere göre; Musk Tesla’dan, The Boring Company’den ve aile ofisinden getirdiği çalışanlara ödemeler için “kes, kes, kes” şeklinde özetlenebilecek bir talimat verdi. Gazetenin kaynakları, Twitter’ın personelinden tedarikçilere yapılacak ödemeleri yeniden değerlendirmelerini veya görüşmelerini ve gerektiği takdirde ödememelerini istediği söyleniyor. Bilişim, seyahat, yemek, gayrimenkul ve hatta ofis içi kafeterya harcamalarının mercek altına alındığı belirtiliyor.

Mikro blog servisinin NBA ve NFL gibi spor organizasyonları ve Condé Nast ile Fox gibi medya şirketleriyle olan iş birliklerini mercek altına aldığı konuşuluyor. Amazon ve Oracle gibi bilişim şirketleriyle olan anlaşmaların da yeniden müzakeresi için çalışıldığı belirtiliyor.

Twitter’da kurumsal kredi kartları kapatıldı

Kurumsal kredi kartlarının kapatıldığı, ücretsiz öğlen yemeklerinin kaldırıldığı ve masraf ödemelerin ertelendiği de şirketten gelen haberler arasında yer alıyor. Mikro blog servisinin sivil toplum örgütlerine taahhüt ettiği ödemeleri de yapmadığı söyleniyor.

Elon Musk Twitter’ı satın almak için 13 milyar dolarlık kredi çekmişti. Bu kredinin yıllık geri ödemesinin faiziyle birlikte 1 milyar doları bulacağı belirtiliyor. Şirketin mali durumunun iyi olmadığını itiraf eden Musk, iflasın da ihtimal dışı olmadığını dile getirmişti. Twitter iş gücünde büyük kesintiye gitmiş, sözleşmeli çalışanların işine son vermiş ve pek çok çalışanını da adeta istifaya davet etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER