Teknoloji

Twitter markaların ve ünlülerin sevmediği bir özelliği kaldırıyor

twitter for you
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Özellikle ünlülerin ve markaların sosyal medya kampanyaları sırasında başlarını ağrıtan bir Twitter özelliği, Elon Musk’ın sosyal medya platformunu satın almasıyla birlikte ortadan kalkıyor. Bir tweet’in atıldığı cihazı veya uygulamayı detay sayfasının bir yerinde gösteren “Twitter for iPhone” ve benzeri terimler artık tarihe karışıyor.

Belki sosyal ağdaki bu değişiklik, şirketin son 1-2 haftadır gündemini meşgul eden işten çıkarmalar veya kimlik doğrulama sisteminin kaldırılması kadar önemli olmaz. Ancak bu küçük ibare geçmişte birtakım tartışmalara ve alaycı yorumlara neden olmuştu.

“Kelimenin tam anlamıyla kimse bunu neden yaptığımızı bile bilmiyor.” dedi Musk. Aslında hiçbir zaman mükemmel bir işaretçi olmasa da, bu küçük ibare, bir tweetin hangi cihazın kullanıldığını net bir şekilde ortaya koyuyor, aslında bot kullanıcıların tespit edilmesine yardımcı oluyordu.

Twitter bu terimi belirli bir süre kullanmayı bırakmıştı

Sosyal ağın mobil cihazlarda kullanımı yaygınlaşmadan önce insanlar genellikle web sayfasından veya web uygulamaları üzerinden tweet’lemeyi tercih ediyordu. Başlangıçta bu ibare yer alırken, şirketin üçüncü taraf mobil uygulamalara kısıtlama getirip kendi mobil uygulamalarını iPhone ve Android için çıkarmasıyla birlikte, tweetin gönderildiği platformu gösteren ibare kaldırılmıştı. 2012 ile 2018 arasında böyle bir işaret olmadı. Ancak 2018 sonrasında sosyal medya platformu, söz konusu ifadeyi tweet açıklamalarına yeniden eklemişti.

Tweet açıklamalarında görünen “Twitter for iPhone” veya “Twitter for Android” tarzında ifadeler, özellikle Apple’ın rakibi olan markaların sosyal medya kampanyaları sırasında iPhone’ları kullanmakta olduğunu ortaya çıkarmıştı. Veya Apple’ın rakipleriyle iş birliği yapan çeşitli ünlülerin veya sosyal medyada etkili kişilerin, bu markadaki kampanya çalışmalarında bile iPhone’ları kullandığını ortaya çıkarmıştı.

Şimdi söz konusu ibarenin tweetlerden kaldırılmasıyla birlikte, ünlüler ve markalar rahat bir nefes alacaklar gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER