Teknoloji

Twitter takipçiyi kaldırma özelliğini web sitesine getirdi

twitter takipçi kaldırma

Twitter, web’deki herhangi bir kullanıcının bir takipçiyi engellemeden kaldırmasını sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Bu, karşı tarafı gücendirmeyecek bir engelleme olarak da bilinen bir işlem olarak da nitelendirilebilir.

Bir takipçiyi kaldırmak için profil sayfanıza gidin, takipçilerinize tıklatın, daha sonra bir takipçinin yanındaki üç noktalı menüye tıklayın. Daha sonra “Bu takipçiyi kaldır” seçeneğini tercih edin. Takipten kaldırdığınız kullanıcı bu değişiklikten haberdar olmayacaktır.

Bu tür bir yumuşak engelleme biçimi, engelleme olarak bilinen yöntemden farklıdır. Çünkü takipçiler arasından kaldırdığınız kişi sizin tweet’lerinizi görmeye veya size doğrudan mesaj göndermeye devam edebilir. Ancak kendi akışı içinde sizin tweet’lerinizi görmeyecektir. Tabii ki, takipçiler arasından kaldırdığınız bir kişi, eğer isterse yeniden sizi takip etmeye başlayabilir.

Tam bir engelleme uygulamak istemiyorsanız, ancak başka bir kullanıcıdan kaçıp kendinize bir alan oluşturmak istiyorsanız, bu özellik yararlı olabilir. Twitter’ın bu yeni yöntemi, birini elle engellemenizi ve engellemenizi kaldırmanızı gerektiren daha önceki yöntemden biraz daha kolay görünüyor.

Bir takipçiyi kaldırma özelliği, Twitter’ın kullanıcılara platformdaki deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayarak kötüye kullanımı ve tacizi engellemeye yardımcı olan en son özelliğidir. Eylül ayında şirket, kötüye kullanım amaçlı hesapları geçici olarak otomatik biçimde engelleyen yeni bir Güvenlik Modu özelliğini test etmeye başlamıştı, ancak bunun ne zaman daha yaygın hâle geleceği henüz belli değil.

İLGİLİ HABERLER