Manşetler

Twitter takipçi sayıları kilitli hesaplar ayıklanınca düşüyor

twitter karakter sınırı

twitter takipçi sayısıTwitter, bugün yaptığı açıklamayla bundan böyle kötü davranışları nedeniyle kilitlenmiş hesapların herkese açık olan takipçi sayıları içinde sayılmayacağını duyurdu. Şirketin standartlarını ihlâl ettiği için kilitlenen hesaplar, hesap sahibi kullanıcı girişi yapıp şifresini değiştirinceye kadar dondurulmuş biçimde kalıyor. Bundan böyle bu tür kilitli hesaplar takip ettikleri hesapların takipçileri arasında sayılmayacak.

Twitter, hesapların çoğunun dört veya dörtten daha az takipçi kaybedeceğini söyledi. Ancak çok daha fazla sayıda takipçiye sahip olanlar, takipçi sayılarında daha ciddi bir düşüş görecekler. Şirket, bu durumun bazıları için zor olabileceğini anladığını, ancak doğruluğun ve şeffaflığın süregelen sohbet için Twitter’ı daha güvenilir bir hizmet haline getireceğine inandığını belirtti. Twitter bu değişikliği yaptıktan sonra ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabı 100 bin takipçi kaybederken eski başkan Barack Obama ise 400 bin takipçiden oldu.

Twitter, en önemli değişikliklerin önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleşeceğini söyledi. Bununla birlikte takipçi sayıları, sorunlu hesapları proaktif olarak belirleme çalışmalarının kapsamında düzenli olarak değişmeye devam edebilir.

Sosyal ağ platformu, hesap faaliyetlerinde ani bir değişiklik tespit edildiği takdirde hesabı kilitleyebileceğini ve hesabın kontrolünün hala kendilerinde olup olmadığını belirlemek için hesap sahibiyle iletişime geçilebileceğini kaydetti. Hesap faaliyetlerindeki ani değişiklikler arasında çok sayıda istenmeyen yanıt veya mention yapılması, hatalı bağlantıların gönderilmesi veya hesabın bir mention sonrasında çok sayıda hesap tarafından engellenmesi yer alıyor. Başka servislere ait e-posta-parola kombinasyonunun çevrimiçi olarak gönderilmesi durumunda da hesap kilitlenebiliyor. Hesap sahiplerinden kendi güvenlikleri için parolalarını değiştirmeleri isteniyor. Hesapla ilgili bir sorun olmadığı onaylanana kadar hesap kilitli kalıyor, hesapların tweet göndermeleri veya reklamları görmeleri mümkün olmuyor. Şirket, bu hesapların genellikle gerçek insanlar tarafından oluşturulduğunu, ancak hesabın hâlâ aynı kişi tarafından kontrol edildiğinden emin olunmadığını vurguladı.

Şimdilik takipçi sayılarını etkileyen bu durum, Twitter’ın tweet, beğeni, retweet gibi diğer sayılabilir unsurlarını hedeflemiyor. Şirkete göre bu güncelleme, servisin en görülür özelliklerinden biri olan ve genellikle hesabın güvenilirliği ile ilişkilendirilen takipçilere odaklanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER