Teknoloji

Twitter takipçi kaldırma aracını test etmeye başladı

twitter microsoft

Twitter, kullanılması sunulması önerilen yeni gizlilik araçları paketinin ilkini test etmeye başladı. Bir takipçiyi engellemeden tweetlerinizi onun akışından kaldırma yeteneği kullanıma sunuluyor. Takipçiyi kaldır özelliği şu anda web sitesi üzerinde test ediliyor ve Twitter bu yumuşak engelleme konseptini resmi bir Twitter aracı olarak öne çıkaracak gibi görünüyor.

Testi duyuran tweet’e göre, profil sayfanızdaki takipçi listesinden takipçileri kaldırabilirsiniz. Bir takipçinin adının yanındaki üç noktalı menüyü tıklamanız durumunda “Takipçiyi kaldır” seçeneğini göreceksiniz. Buna tıklamanız yeterlidir; artık tweet’leriniz o kişinin zaman tünelinde olarak görünmeyecektir.

Bu, birinin tweet’lerinizi görüntülemesini ve size doğrudan mesaj göndermesini engelleyen ve sizin de aynı işlemleri onlarla yapmanızı önleyen hesapları engelleme işleminden biraz farklıdır. Twitter’ın yeni takipçi kaldırma özelliği, sizinle başka biri arasında biraz mesafe yaratmanın daha nazik bir yolu olarak nitelendirilebilir.

Daha önceleri, birinin farkında olmadan sizi takip etmeyi bırakmasını sağlamak için, öncelikle o kişiyi engellemeniz ve sonrasında engelini kaldırmanız gerekiyordu. Kaldırdığınız takipçiler, tweet’lerinizi kendi zaman tünellerinde görmek için sizi tekrar takip etmeliydi ve eğer Twitter profiliniz korumalı bir hesapsa, bu durumda takipçi hâline gelmek için yeniden onay talebinde bulunmalıydı.

Resmi bir özellik olarak benzer işlevleri test etmek, Twitter’ın bunların daha kolay olabileceğini ve insanların bundan faydalanabileceğini kabul ettiğinin göstergesi sayılabilir. Aynı zamanda, Twitter’ın kullanıcılarının alışkanlıklarını @yanıt, hashtag ve retweet gibi resmi özellikler haline getirmesinin bir başka örneğidir.

twitter takipçi kaldırma

Twitter’ın testine başladığı bu yeni gizlilik özelliğinden daha da iyisi, tweet’lerinizi kimin görebileceği konusunda daha ayrıntılı bir kontrol mekanizması sağlamak olabilir. Twitter, Instagram’dakine benzer bir “Yakın Arkadaşlar” özelliğini değerlendiriyor. Ancak şimdilik takipçi listenizde kolayca ve sessizce budama yapmayı sağlayacak bir araç sunmakla yetiniyor.

İLGİLİ HABERLER