Teknoloji

Twitter takip etmediğiniz hesapların tweet’lerini de zaman akışında göstermeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-yeni-font-010614 (650 x 488)

Twitter, takip etmediğiniz kişilerin tweet’lerini gösterme işini deney olmaktan çıkarıp bir özelliğe dönüştürüyor. Serviste yapılan bir değişiklik sonucunda kullanıcılar takip etmedikleri kişilerden gelen tweet’leri de akışlarında görmeye başladı. Twitter bu yolla kullanıcılara daha ilgili ve ilgi çekici içerik sunacağını söylüyor.

Twitter bu yeniliği geçen haftanın sonlarına doğru kullanıcılara yansıtmaya başlamış, ancak bunun sadece bazı kullanıcıları etkileyen bir deney olduğu ve kısıtlı bir zaman boyunca süreceği düşünülmüştü. Twitter’ın belirli kullanıcılara ait belirli tweet’leri gösterirken hangi kriterleri göz önünde bulundurduğu tam olarak bilinmiyor, ancak şirketin güvenilir bir algoritmadan yararlandığını düşünebiliriz.

Politika değişikliği Twitter’ın zaman akışının çalışma mantığında da önemli bir değişikliği simgeliyor. Twitter’ın zaman akışının orijinal çıkış noktası kullanıcılara takip ettikleri kişilerden gelen tweet’leri veya onların yeniden paylaştıkları retweet’leri göstermekti. Sponsorlu tweet’lerle birlikte bu çizgiden hafif bir sapma olmuş, ancak bu tür tweet’ler işaretlendiği için diğerlerinden kolaylıkla ayırt edilebiliyordu.

Yapılan son değişiklik, zaman akışına önem veren ve onun sadece kendi tercihleri doğrultusunda bir şeyleri göstermesini arzu eden kullanıcılarda rahatsızlık yaratacaktır ve biraz gürültü çıkacaktır. Twitter ise yaptığı bu değişiklikle kullanıcılara ilgilerini çekecek daha fazla içeriği sunacağını düşünüyor.

Değişiklik Facebook’un Haber Kaynağı’nda yaptığı, sadece arkadaşların paylaşımlarını göstermek yerine arkadaşların arkadaşları tarafından yapılan paylaşımları ve sponsorlu paylaşımları da göstermek şeklindeki değişikliklikten pek farklı görünmüyor. Ancak Twitter’ın temelinde genel olarak retweet’lerle bölünen ve kronolojik sırayla dizilen bir kaynak bulunurken, Facebook’un Haber Kaynağı kullanıcıların aktiviteleri ve geçmişine göre düzenleniyor ve kronolojik nitelik taşımıyor.

İLGİLİ HABERLER