Teknoloji

Twitter taciz ve kötü muamelenin bildirilmesi için yeni araçlar hazırladı

twitter-031214-1

Servis üzerinden gerçekleştirilen tehditlerin yönetimi konusunda sergilediği tutum nedeniyle tepkilere maruz kalan Twitter, taciz bildirim sürecinde yaptığı değişiklikleri kamuoyuna duyurdu. Şirket bundan böyle diğer kullanıcıları tehdit eden ve onlara kötü muamelede bulunan hesapların bildirimini daha güncel bir süreç üzerinden işletecek. Robin Williams’ın ölümünün ardından kızı Zelda Williams’a Twitter üzerinden gönderilen mesajların ve Gamergate ile bağlantılı tacizlerin bu kararın alınmasında etkili olduğu düşünülüyor.

Yapılan değişikliklerle birlikte Twitter’a bir taciz vakasını rapor etmek daha kolay hâle gelirken, tacizle doğrudan bağlantısı olmayan kişilerin de durumu Twitter’a bildirmesinin önü açıldı. Twitter kullanıcıları artık diledikleri takdirde engelledikleri hesapların profillerini görmesinin de önüne geçebiliyor. Twitter’ın güven ve güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Del Harvey, yapılan değişikliklerin genişletilmiş kontrol grubunun talepleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini ve bu grubun Twitter üzerindeki etkileşimleriyle ilgili daha fazla söz sahibi olmayı istediğini belirtti.

Daha önce Twitter’da bir tacizi bildirmek için dokuz sorulu bir anketi cevaplamak gerekiyordu. Şirket bu dönemde tacizi durdurmamak ve özellikle fiziksel şiddet içeren tehditlere karşı harekete geçmemekle suçlanıyordu. Bu tarz tehditler Twitter’ın kullanım koşullarına aykırı olsa da, tehditte bulunan kullanıcıların ne gibi sonuçlarla karşılaştığı belirsiz kalmıştı. Manuel olarak gerçekleştirilen şikayet değerlendirme sürecinin ise yavaş ve saydam olduğu çeşitli zamanlarda dile getirilmişti. Yenilenen şikayet formunun bütün bu sorunlara çözüm getirmesi amaçlanıyor. Artık kullanıcıların daha kısa sürede ilettikleri şikayetlerin daha kısa sürede işlenmesi hedefleniyor. Söz konusu değişiklikler önümüzdeki haftalar içinde hem masaüstünde hem de mobil uygulamalarda tüm kullanıcılara ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER