Teknoloji

Twitter taciz ile mücadelede dozu artırıyor

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter-logo-230513

Eski Twitter CEO’su Dick Costolo, şirketinin kötü muameleyle mücadele etme konusunda sınıfta kaldığını kabul etmiş, bu itirafın ardından mikro blog servisi konuyu aslında ne kadar ciddiye aldığını gösteren çok sayıda paylaşımda bulunmuştu. Kötü muameleyle mücadele politikalarının uygulanabilmesi için daha fazla kişiyi işe alan şirket, tacizin bildirilebilmesi için de yeni araçlar geliştirmişti. Twitter taciz ile mücadele konusunda önemli adımlar attığı 2015’i hizmet koşullarında gerçekleştirdiği tacizle ilgili düzenlemelerle tamamladı. Mikro blog servisi, bu değişikliği de yine bir blog yazısı aracılığıyla duyurdu.

Şirketin güven ve güvenlikten sorumlu direktörü Megan Cristina’nın imzasını taşıyan yazıda, gerçekleştirilen değişiklikle birlikte Twitter’ın başka bir kullanıcının sesini engellemeye yönelik girişimlere karşı hoşgörülü davranmayacağının vurgulandığı belirtildi. Farklı inançların ve fikirlerin özgürce dile getirilmesinin desteklenmeye devam edeceğini söyleyen Cristina, bir yandan da tacizci hesaplarla mücadelenin sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Twitter, gerçekleştirdiği son değişiklikle kullanıcılara ırk, milliyet, cinsel tercih, cinsiyet, yaş, engel ve hastalık biri konular üzerinden yöneltilen nefret eylemlerini tamamen yasaklıyor. Bu kural, söz konusu kategorileri temel alarak insanlara zarar vermeyi amaçlayan hesapların açılmasının da önüne geçiyor.

Güncellenmiş hizmet koşullarının bir etki gösterebilmesi için Twitter’ın uygulama kısmında oldukça sıkı davranması gerekiyor. Cristina, mikro blog servisinin platformdaki taciz oranını azaltmak için başvurduğu yöntemleri hatırlattı ve taciz eylemi gerçekleştiren hesapların temel bir temizlik sağlanmadan ve telefon numarası aracılığıyla kimlik doğrulaması yapılmadan yeniden açılmadığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER