Teknoloji

Twitter’ın taciz konusundaki kötü sicili potansiyel alıcıları kaçırıyor

apple twitter

twitter tacizTwitter’ın satılabileceği iddiası geçtiğimiz ay teknoloji dünyasının önemli gündem maddelerinden biri olmuştu. Google, Disney, bulut bilişim devi Salesforce gibi önemli şirketlerin mikro blog servisi için teklif vermeye hazırlandığı konuşulmuştu. Ancak haftaların geçmesiyle birlikte bu dedikodular azaldı, Twitter için bir gerçek anlamda bir alıcı çıkmadı. Mikro blog servisinin tacizle mücadele konusundaki kötü sicilinin potansiyel alıcıların ilgisinin kaçmasına neden olduğu ortaya atılan gerekçeler arasında yer alıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Twitter’ın adeta bir “trol cenneti” olması, Disney ve Salesforce’u geri adım atmaya iten başlıca sebep oldu. Haberde Disney’in iki yatırım bankasıyla Twitter’a sunacağı teklif için çalışacak noktaya geldiği, ancak son anda masaya bir teklif koymaktan vazgeçtiği belirtiliyor. Disney’in Twitter’daki cinsiyetçi, ırkçı ve diğer tacizcilerin dost canlı imajına zarar vermesinden çekindiği düşünülüyor.

Twitter taciz konusundaki pasif tutumu nedeniyle Salesforce’un da ilgisini kaybetmişe benziyor. Salesforce’un imajına Disney kadar önem veren bir şirket olmadığı su götürmez bir gerçek. Ancak aralarında CEO Marc Benioff’un da bulunduğu üst düzey Salesforce yöneticilerinin Twitter’daki taciz kültüründen rahatsız olduğu ve bunu dile getirmekten çekinmedikleri görülüyor.

Troller, Twitter’ın Disney’in ilgisini yitirmesindeki yegane sebep değil. Olası bir satın alma için ödenmesi gereken bedelin 12 milyar dolara çıkma ihtimalinin de Disney’i korkuttuğu söyleniyor. İki şirket arasındaki bağlantı da Disney’i Twitter’a satın alma konusunda ikna için yeterli olmuşa benzemiyor. Twitter CEO’su Jack Dorsey, Disney’in yönetim kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Dorsey, Disney CEO’su Bob Iger’i de bir tür “akıl hocası” olarak gördüğünü sıklıkla dile getiriyor. Ancak bu yakınlığın da Disney yatırımcılarının tavlamaya yetmediği anlaşılıyor.

Twitter taciz konusundaki tutumu nedeniyle daha önce de eleştirilmişti

Twitter daha önce de tacizle mücadele konusunda gereken adımları atmadığı gerekçesiyle çok sert eleştirilere maruz kalmıştı. Sosyal paylaşım sitesi, bu konuda ekstra önlemler alsa da halen tacizle ve trollerle mücadelede yetersiz kalmakla suçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER