Teknoloji

Twitter Sustur ile kuru gürültü yapan hesaplardan kurtarıyor

Twitter’da aktif bir kullanıcıysanız, gün içinde defalarca tweet atarak sizi rahatsız eden birkaç kişiyi takip ediyor olmalısınız. Aslında onları takibi bırakmak kökten çözüm olarak düşünülebilir, ancak Twitter bunu yapmak istemeyenler için Sustur adında yeni bir profil özelliğini kullanıma sundu.

twitter-sustur-ios-130514

Twitter, Sustur ile birlikte kullanıcılara Twitter’da görecekleri içerik üzerinde daha fazla kontrol imkanı veriyor. Sustur sayesinde herhangi bir kullanıcının içeriği Twitter deneyiminizin kilit noktalarında görünmüyor. Nasıl tweet bildirimleri sayesinde favori hesaplarınızın attıkları tweet’lerden anında haberdar oluyorsanız, Sustur saysinde de bunun tam tersini gerçekleştirecek ve pek hoşlanmadığınız hesapların tweet’lerini görmeyeceksiniz.

Sustur özellikle takibi bırakmanın olumsuz durum yaratacağı koşullarda işe yarayacaktır. Diyelim ki, bir akrabanız veya iş arkadaşınızı takip ediyorsunuz, ancak o sürekli attığı tweet’lerle zaman akışınızı çöp yığınına dönüştürüyor. Takibi bıraksanız size darılacak, işte bu noktada Sustur özelliğini kullanarak rahatlayabilirsiniz. Susturulan kullanıcılar size doğrudan mesaj göndermeye devam edebilecek, üstelik sizin onları susturduğunuzdan haberi olmayacak. Siz Sustur özelliğini kullanmaya başladığınızdan önceki tweet’lerini görmeye devam edeceksiniz.

Twitter Sustur özelliğini iOS uygulamasında kullanıma sundu. Twitter.com veya Android uygulaması üzerinde yaptığımız kontrolde henüz Sustur özelliğine rastlamadık, ancak çok yakında bu alanlarda da Sustur’un kullanıma sunulduğunu göreceğiz.

iOS uygulamasında Sustur

Dün yayınlanan güncellemeyle birlikte Sustur özelliği de Twitter iOS uygulamasına geldi. Susturmak istediğiniz kullanıcının profil sayfasını açın, sayfada bulunan dişli (Ayarlar) ikonuna dokunun ve açılan listenin en tepesinde yer alan Sustur seçeneğine tıklatarak işlemi tamamlayın. Tabii ki, bunun sonrasında gerçekleştirdiğiniz işleme onay vermeniz gerekiyor. Bunun dışında kullanıcıların tweet’leri üzerinden de susturma yapabilirsiniz. Bunun için tweet’lerden bir tanesine dokunun, daha sonra sayfada bulunan “…” ikonuna tıklatıp Sustur seçeneğini tercih edin.

twitter-sustur-ios-130514-1

Twitter.com’da Sustur

Bir kullanıcıyı web üzerinde susturmak için attığı tweet’lerin herhangi birisinin hemen altında yer alan “…”, yani “daha fazla” ikonuna dokunun. Burada yer alan Sustur seçeneğini tercih edin. Henüz bu seçeneği görmüyor olabilirsiniz, ancak yakında eklenecektir.

Android uygulamasında Sustur

Twitter Android uygulamasında Sustur için iki seçenek mevcut. Birincisinde kullanıcının tweet’lerinden bir tanesine dokunun, daha sonra üç nokta üst üste ikonuna tıklatarak “@kullanıcısını Sustur” seçeneğini tercih edin, işleminizi onaylayın. İkinci seçenek ise profil sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor ve Twitter iOS uygulamasındakiyle benzerlik taşıyor. Profil sayfasında yer alan dişli ikonuna tıklatarak ayarlar menüsünü açın ve burada yer alan Sustur seçeneğini tercih ederek işleminizi onaylayın.

Ses Açma

Sesini kıstığınız kişinin sesini açmak için kullanıcının profilini açın. Burada yer alan kırmızı renkli Sustur ikonuna tıklatarak kullanıcının sesini yeniden açabilir ve tweet’lerini görmeye başlayabilirsiniz.

twitter-sustur-ios-130514-2

Detayları aşağıda yer alan ilgili bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili >> Twitter

İLGİLİ HABERLER