Teknoloji

Twitter Süper Takip özelliğini kullanıma sunmaya başladı

twitter süper takip

Twitter, kullanıcıların yalnızca abonelerine özel olarak sundukları içerik için ücret almalarını sağlayan yeni özelliği Super Takip’i kullanıma sunmaya başlıyor. İçerik oluşturucular, tweet’lerini yalnızca Süper Takipçilere gidecek şekilde ayarlayabilir ve tweet’ler yalnızca bu abonelerin zaman akışlarında görünür. Şubat ayında duyurulan özellik, şu anda yalnızca Twitter’ın iOS uygulamasında kullanılabilir ve ABD’de denemek için başvuran bir grup insanla sınırlıdır.

ABD ve Kanada’daki iOS kullanıcıları, ilk test grubundaki hesapları Süper Takip edebilir. Süper Takipçiler, içerik oluşturuculara, tweet’lere yanıt verdiklerinde adlarının altında görünen bir rozetle tanımlanır. Twitter, özelliği önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkedeki iOS kullanıcısı için kullanıma sunmayı planlıyor. Yakında Android ve web’de kullanılabileceğini söylüyor.

twitter süper takip

ABD’deki Süper Takip kullanıcıları, Stripe aracılığıyla yapılan ödemelerle süper takipçilerinden ayda 2,99 Amerikan doları, 4,99 Amerikan doları veya 9,99 Amerikan doları ücret alabiliyor. Twitter, kullanıcıların tüm Twitter para kazanma ürünlerinde ömür boyu 50 bin Amerikan doları kazanç sınırına ulaşana kadar üçüncü taraf ücretlerinin kesilmesinden sonra abonelik gelirinin yüzde 97’sine kadar kazanabileceğini söylüyor. Bu sınıra ulaştıktan sonra Twitter, kullanıcıların üçüncü taraf ücretlerinin kesilmesinden sonra gelirin yüzde 80’ine kadar kazanabileceğini söylüyor.

Süper Takip özelliğine sahip olmayan kullanıcılar, Twitter uygulamasındaki para kazanma sekmesinden bekleme listesine başvurabilir. Uygun olabilmek için kişilerin en az 10 bin takipçisinin olması, en az 18 yaşında olması, son 30 gün içinde 25 tweet atmış olması gerekiyor. Bunun yanı sıra şu an için ABD’de olması ve Twitter’ın Süper Takipler politikasına uyması da gerekiyor.

Twitter, yakın zamanda içerik oluşturucular için Bahşiş Kutusu özelliği, Biletli Sohbet Odaları, alışveriş bölümü ve bülten aboneliği düğmesi gibi çeşitli para kazanma stratejilerini deniyor. Twitter, Super Takip’e haber bültenleri, anonim abonelikler, özel Sohbet Odaları ve Patreon benzeri abonelik katmanları eklemeyi planladığını söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER