Teknoloji

Twitter “subtweet” kelimesinin ticari haklarını almaya çalışıyor

apple twitter

twitter-iphone-logo-230315

Twitter, “subtweet” kelimesinin haklarına sahip olmayı istiyor. Şirket tarafından gerçekleştirilen son ticari marka başvurusunda kelimenin anlamı da açıklanıyor. Günlük konuşma dilinde bir süredir kullanılan kelime, bir kişinin mikro blog servisindeki rumuzundan bahsetmeden o kişiye referans veren tweetler için kullanılıyor.

Söz konusu kelime, 2013’ten bu yana kullanılıyor. Ancak sosyal ağ dışında bu kelimeye rastlamak, tahmin edilebileceği üzere, pek mümkün değil.

Mikro blog servisi, “subtweet” kelimesinin ticari hakları için başvurusunu 30 Ekim 2015’te gerçekleştirmiş. Söz konusu tarih, Jack Dorsey’in şirketin CEO’luğuna kalıcı olarak oturmasından birkaç hafta sonrasına tekabül ediyor. Herhangi bir itiraz gelmediği takdirde, “subtweet” kelimesinin ticari haklarının birkaç ay içinde mikro blog servisine verilmesi öngörülüyor.

Twitter kelimeyi ticari amaçlarla kullanmaya hazırlanıyor

Twitter’ın haklarını koruması için kelimeyi ticari bir yapı içinde kullanması gerekiyor. Aksi takdirde de, şirketin elinde kelimenin ticari kullanımını onaylama hakkı bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER