Teknoloji

Twitter Spaces yapımcıları için özel hızlandırma programı

twitter spaces clubhouse

Twitter, salı günü Twitter Sohbet Odaları, yani Spaces yapımcılarını Twitter Spaces Spark Programı adlı üç aylık yeni bir hızlandırma programı aracılığıyla desteklemeyi planladığını duyurdu. Twitter’ın planları, Clubhouse’un Mart 2021’de başlattığı benzer bir üç aylık içerik oluşturucu programını izliyor.

Twitter, Spark Programının teknik, finansal ve pazarlama desteği ile yaklaşık 150 Spaces yapımcısını keşfedip ödüllendirmek için tasarlandığını söylüyor. Başvuran ve kabul edilen herkes aylık 2500 dolarlık bir maaş, Twitter’da Odalarını tanıtmak için harcayabilecekleri aylık 500 dolarlık reklam kredisi, yeni Twitter özelliklerine erken erişim, Twitter’ın resmi sosyal medya hesaplarından destek ve iyi performans gösteren Odalar için öncelikli uygulama içi keşfedilebilirlik gibi fırsatlara sahip olacak.

İlgi gösterenlerin programa kabul edilmek için aşağıdaki kriterleri karşılamaları gerekiyor. Twitter’ın sitesinde daha kapsamlı bir açıklama yer alıyor:

  • 18 yaşında veya daha büyük olmak
  • 5.000 veya daha fazla aktif takipçiye sahip olmak
  • ABD’de ikamet etmek (en azından Twitter’ın programın ilk aşaması için)
  • Haftada en az iki Sohbet Odasına ev sahipliği yapmayı taahhüt etmek

Twitter, Clubhouse’un bu yılın başlarındaki Creator First programına kıyasla biraz farklı bir avantaj paketi sunuyor. Creator First, canlı ses yapımcıları ile sponsorluklar için markalar arasında bağlantı kurmaya ve hedef kitlelerini oluşturmaya odaklanmıştı. Clubhouse’un “Pilot Season” döneminin bir parçası olan gösteriler için aylık 5.000 ABD doları  ve yeni ekipmana erişim gibi imkanlar sunuluyordu.

Twitter Spaces Spark Programı için başvurular 22 Ekim 2021’e kadar açık kalacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER