Teknoloji

Twitter Spaces’ı web sitesine taşıyor

twitter spaces

Twitter, Spaces adını verdiği sesli sohbet odası özelliğini aralık ayında duyurmuştu. Parasallaştırma hedefleri doğrultusunda tweetlerin ötesine geçen şirket, iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşturduğu Spaces’ı şimdi de masaüstü ve mobil sitelerine taşıyor.

Twitter, Spaces’ın web üzerinde nasıl çalışacağı konusunda bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Kullanıcılar bir sohbet odasına katılmadan önce açılan ön izleme penceresinde katılımcıları ve konuyu görebilecek. Odaya katıldıktan sonra ise odayı küçülterek Twitter’da dolaşmak mümkün olacak. Aynı pencerede duyma sıkıntısı yaşayan veya sesi açmak istemeyen kullanıcılar için konuşmayı metne dönüştürme hizmeti sunulacak.

Twitter Spaces’ı altyazı ve etiketlerle daha erişilebilir hâle getirme hedefini daha önce açıklamıştı. Erişilebilirlik ve transkripsiyon özelliklerinin Spaces’ın web deneyiminde odak noktasında bulunduğunu hatırlatan şirket, hatırlatıcı ve takvim gibi özellikleri de kullanıcılara sunuyor. Arayüzü kullanıcıların ekran boyutuna uygun hâle getirmek de Twitter’ın öncelikleri arasında yer alıyor.

Web üzerinde yeni kullanıma sunulan Twitter Spaces, Twitter’ın satın aldığı podcast uygulaması Breakers’ın temelleri üzerinde inşa edilmişti. Hâlihazırda 600 takipçisi bulunan Twitter kullanıcıları bir sohbet odası başlatabiliyor. Mikro blog servisi, Spaces üzerinde biletli etkinlikler de yapmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER