Teknoloji

Twitter Spaces sohbet odalarını üye olmayanlara da açıyor

twitter spaces

Twitter Spaces adını taşıyan sesli sohbet odalarının kitlesini genişletmek için yeni bir adım daha atıyor. Artık mikro blog servisine giriş yapamadan da bu sohbet odalarına katılıp dinlemek mümkün olacak.

Artık hem oda yöneticileri hem de dinleyiciler, Spaces odalarının bağlantılarını başkalarına gönderebilecek. Twitter üyesi olmayanlar da web üzerinden sohbet odalarını dinleyebilecek. Mikro blog servisine üye olmayanların sohbete katılması mümkün olmayacak. Yine de, bu sayede odaların daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacak.

Twitter birkaç aydır Spaces’a yeni özellikler ekliyor ve odaların keşfini kolaylaştırıyor. Temmuz ayında kullanıcılara sohbet odalarındayken tweet yazma imkanı verilmişti. Ekim ayında iOS uygulamasına Spaces sekmesi eklenirken, daha çok kullanıcıya sohbet odası açma izni verilmişti.

Twitter bir süre önce de iOS uygulamasında bazı kullanıcılarına Spaces sohbetlerini kaydetme imkanını sunmuştu. Kaydedilen sohbetler, 30 gün boyunca bağlantılar aracılığıyla paylaşılabilecek. Bu bağlantılar sayesinde sohbetler Twitter’ın ana sayfası üzerinden dinlenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER