Teknoloji

Twitter Spaces sesli sohbet odaları için konu kategorisi desteği

twitter spaces

Twitter Spaces adını taşıyan sesli sohbet odaları için Konular adını verdiği yeni bir özelliği duyurdu. Sohbet odası kuranlar artık odaları için maksimum üç konu kategorisi seçebilecek. Ancak bu özelliğin mevcut yapısı oldukça sınırlı.

Öncelikle şimdilik kullanıcılar sadece 10 kategori arasından seçim yapabiliyor. Buna ek olarak, Twitter’ı İngilizce kullanmak gerekiyor. Ayrıca sadece az sayıda Twitter Android uygulaması kullanıcısı bu özelliğe erişebiliyor.

Twitter’ın sunduğu mevcut konu kategorileri şu şekilde sıralanıyor: İş & Finans, Müzik, Spor, Teknoloji, Oyun, Dünya Haberleri, Eğlence, Kültür & Sanat, Ev & Aile ve Kariyer. Bu başlıkların Twitter’ın zaman akışı için sunduğu mevcut kategorilerle örtüştüğünü belirtmekte fayda var.

Spaces bu yenilik ile ilham kaynağı olan Clubhouse’a yaklaşıyor. Clubhouse’ta da kullanıcılar farklı konu başlıkları arasında gezinerek dikkatlerini çeken odalar bulabiliyor. Hatta burada belirli konu başlıklarına odaklanan kulüpler de mevcut.

Twitter Spaces oldukça sık şekilde yenileniyor. Geçtiğimiz yılın sonları itibarıyla test edilmeye başlanan Spaces için kısa bir süre önce biletli etkinlik özelliği kullanıma sunulmuş, aynı zamanda sohbet odalarının keşfinin kolaylaşacağı açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER