Teknoloji

Twitter Spaces içinde biletli etkinlik yapma imkanı sunuyor

twitter spaces

Sesli sohbet odaları Clubhouse ile popüler hâle gelmiş ve kısa süre içinde pek çok sosyal medya platformu bu formatı kendi yapısına uyarlamaya başlamıştı. Bu uyarlamalarının en başarılılarından birini de Spaces ile Twitter yapmış durumda. Clubhouse hâlâ elindeki gücü parasallaştırmanın yolunu ararken, Twitter Spaces’ın etkisini kazanca dönüştürme yolunda somut adımlarını atmaya başladı.

Twitter’da sesli sohbet odası açanlar, bu odalara katılımı belli bir ücrete bağlayabilecek. Tanınmış kişiler veya markaların fazlasıyla işine yarayacak bu imkandan faydalanabilmek ise beli koşullara bağlı.

Öncelikle Spaces için bilet satmak isteyen kullanıcıların en az 1000 takipçiye sahip olması gerekiyor. Buna ek olarak, biletli etkinlik yapacakların son 30 gün içinde en az 3 Spaces odası açması da koşullar arasında yer alıyor. Son koşul ise odayı açacak kişinin en az 18 yaşında olması. Test aşamasında sadece ABD’deki kullanıcılara bu imkan veriliyor.

Twitter bilet satışlarının gelirinin nasıl paylaşılacağı konusunda da bilgi verdi. Şirket, satılan biletlerin gelirinden yüzde 20’lik bir pay alacağını belirtti. Ancak bu kesinti, Apple ve Google’ın komisyonlarının alınmasının ardından yapılacak. Kısacası 10 TL karşılığında bilet satan bir kullanıcı, bu paranın sadece 5,6 TL’lik kısmını alabilecek.

Spaces için bilet satış imkanı sunan Twitter, son kullanıcıya dokunacak farklı parasallaştırma yöntemleri de deniyor. Bu doğrultuda kısa süre önce Bahşiş Kutusu özelliğini duyuran şirket, bir taraftan da Twitter Blue ile üst sınıf özellikleri aylık ücret karşılığında sunmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER