Teknoloji

Twitter Spaces için yeni özellikler

twitter spaces

Twitter Spaces adını taşıyan sesli sohbet odalarını uygulama içinde daha belirgin hâle getirmeye yönelik yeni adımlar atıyor. Buna ek olarak, canlı ses özelliğine kreatif kullanıcıların işine yarayacak yeni araçlar da ekleniyor. Mikro blog servisi bir taraftan da Spaces keşfini kolaylaştırmaya yönelik hamlelerini sürdürüyor. Twitter kullanıcıların ana sayfalarının üstünde daha fazla sesli sohbet odası gösterecek.

Spaces için özel bir sekme üzerinde çalışan şirket, kullanıcıların tavsiyeleri ve daha sonra başlatılacak sohbet odalarını görmesini sağlayacak. Buna ek olarak, kayıt ve oynatma özellikleriyle kullanıcıların bitmiş sohbetleri de tekrar dinlemesi mümkün hâle gelecek.

Twitter kullanıcılarının sohbet odalarından para kazanabilmeleri için de yeni araçlar sunuyor. Ağustos ayında kullanıma açılan Ticketed Spaces (Biletli Sohbet Odaları) özelliğine ek olarak, sohbet odası yöneticileri için özel bir fon oluşturulacak. Bu program kapsamında finans, teknik ve pazarlama konularında destek verilecek.

twitter spacesTwitter Spaces için başlattığı yeni programın nasıl işleyeceği veya katılımcıları nasıl seçeceği konusunda bilgi vermedi. Ancak duyurulan özellikler, mikro blog servisinin canlı ses özelliklerine yatırım konusundaki ciddiyetini gösteriyor. Clubhouse’un popülaritesi azalsa bile, Twitter’ın Spaces’ı önemli bir gelir kalemi olarak gördüğü ve canlı ses alanına yatırımlarını sürdüreceği anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER