Teknoloji

Twitter Spaces için mobil uygulamaya özel bir sekme ekleniyor

twitter spaces

Twitter, Clubhouse benzeri sohbet odası özelliği Twitter Spaces üzerinde daha kolay arama yapmayın ve kullanmayı kolaylaştıracak birtakım yenilikleri sunuyor. Perşembe gününden itibaren Twitter mobil uygulamasının ana gezinti çubuğunda Twitter Spaces için özel bir sekme bulunacak. Başlangıçta bu yenilik sadece iOS uygulamasında sunuluyor.

Yeni Spaces sekmesi, gezinme çubuğunun ortasında, Arama ve Bildirimler simgeleri arasında yer alıyor. Böylece, gezinme çubuğunda artık dört yerine beş simge sunuluyor. Mesele şu ki, Twitter bu yeniliği ilk olarak orijinal Spaces beta testinden “küçük, seçilmiş bir grup” ile yaklaşık 500 kişi arasında test ediyor. Bu nedenle yeni Spaces sekmesini henüz göremeyebilirsiniz.

Yeni sekme, Spaces’a erişmek için gideceğiniz yer olacak. Burada, takip ettiğiniz kişiler tarafından açılan Spaces odaları ön plana çıkarılacak.

Ancak zaman akışınızın üstünde, Fleet’lerin yanında sıralandıkları gibi görünmek yerine, bir Spaces odası bulmak için giriş yaptığınız Spaces keşif sekmesinde bir kart akışı göreceksiniz. Yeni sekmede aktif durumdaki sohbet odaları, sunucusu, katılan tanıdığınız kişiler açık biçimde görülecek şekilde sıralanacak. Sekme içinde planlanmış Spaces için hatırlatıcıları yönetmenize de olanak tanıyan bir alan yer alıyor. Böylece sohbet başladığında bildirim alabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER