Teknoloji

Twitter Spaces için masaüstünde özel sekme sunacak (Güncellendi)

twitter spaces

Twitter bu yıl içinde Spaces, Süper Takip, Blue abonelik paketi gibi pek çok yeni özelliğin duyurusunu yapmıştı. Bu yenilikler arasında şu an için son kullanıcıların en çok benimsediği, Spaces adındaki sesli sohbet odaları.

Şirket, bu sohbet odalarına web sitesi üzerinden erişim imkanını bir süre önce sunmuştu. Sohbet odalarının keşfini kolaylaştırmak isteyen mikro blog servisi, internet sitesine Spaces için özel bir sekme eklemeye hazırlanıyor. Twitter bir yandan da bülten özelliğine uygulamalar üzerinden hızlı katılım imkan vermek için çalışıyor.

Twitter’ın yeniliklerini uygulama araştırmacısı Nima Owji duyurdu. Owji daha önce de Twitter’ın geliştirme aşamasındaki özelliklerini ortaya çıkarmıştı. Spaces sekmesi için Twitter’ın internet sitesindeki testlerin başladığını belirten Owji, bu sekme sayesinde hem canlı hem de daha sonra başlayacak sohbet odalarının kolaylıkla bulunabileceğini dile getirdi. Bu sekmede arama özelliğinin bulunması da Twitter kullanıcılarının işini fazlasıyla kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Hâlihazırda Twitter’da bir sohbet odası bulmak pek kolay değil. Kullanıcılar ancak takip ettikleri kişilerin katıldığı ve o anda aktif olan odaları zaman akışının üstünde görebiliyor. Yeni sekmenin bu sorunu büyük ölçüde çözmesi bekleniyor.

Twitter bir süre önce kullanıcılarına bülten hazırlama ve bunu bir ücret karşılığında abone olanlara sunma özelliğini duyurmuştu. Bülten aboneliği hâlihazırda e-posta ile gönderilen bir bağlantı aracılığıyla yapılıyor. Ancak Twitter’ın doğrudan uygulama üzerinden aboneliği mümkün kılmak için çalıştığı da Owji’nin paylaştığı bilgiler arasında yer alıyor.

Spaces sekmesinin ve hızlı bülten aboneliği özelliğinin tüm Twitter kullanıcılarına ne zaman açılacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Güncelleme: Twitter Spaces sekmesinin iOS’te kullanıcıların erişimine açıldığını duyurdu. Bunun için uygulamayı İngilizce kullanmak gerekiyor. Mikro blog servisi, özelliğin yakında Android’e açılacağını da belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER