Teknoloji

Twitter Spaces için keşfi kolaylaştıracak güncelleme

twitter spaces clubhouse

Twitter API v2’de yaptığı güncellemeyle Spaces adını taşıyan sesli sohbet odalarının keşfini kolaylaştırıyor. Hazırlanan güncellemeyle Twitter dışındaki siteler üzerinden Spaces’a daha kolay şekilde yönlendirme yapılabilecek.

Mikro blog servisi, Spaces’ı ilk günden bu yana hızlı ve düzenli bir şekilde geliştiriyor. Ancak sesli sohbet odaları sadece Twitter’ın kendi uygulamalarında görülebiliyordu. Yapılan son güncellemeyle Twitter API v2’yi kullanan tüm geliştiriciler, canlı veya planlanmış odaları farklı kriterler kullanarak görüntüleyebilecek. Kısacası geliştiriciler kullanıcıları kendi uygulamaları üzerinden Twitter Spaces’a yönlendirebilecek.

Bu yönlendirme, Twitter’ın sesli sohbet odalarına üçüncü taraf uygulamalar üzerinden katılmanın mümkün olduğu anlamına gelmiyor. Bir sesli sohbet odasına katılmak için yine Twitter’ın kendi uygulamalarına gitmek gerekiyor.

Söz konusu kısıtlamaya rağmen, Spaces odaklı değişiklik daha fazla geliştiricinin Twitter API v2’ye geçiş yapmasını sağlayabilir. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında yayınlanan Twitter API v2 ilk başta geliştiricilerin hareket alanını kısıtlasa da, bu sınırları yavaş yavaş kaldırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER