Teknoloji

Twitter çok sayıda sözleşmeli personelini haber vermeden işten çıkardı

elon musk twitter

İş gücünde yüzde 50’lik bir kesintiye giden Twitter, geride bıraktığımız hafta sonu da sözleşmeli olarak çalışan çok sayıda personelini işten çıkardı. The Platformer’dan Casey Newton’ın paylaşımına göre, sözleşmesi sonlandırılan personelin sayısı 4400 ila 5500 arasında değişiyor. Sözleşmeli personele işten çıkarıldıkları konusunda herhangi bir bilgi verilmediği ve işten çıkarılanların bunu şirket içi sistemlere veya e-postalarına erişimlerini kaybettikten sonra anladığı ifade edildi.

Personelinin neredeyse yarısını işten çıkaran mikro blog servisi, güven ve emniyet ekibinin de yüzde 15’inin işine son vermişti. Şirketten kovulan sözleşmeli personellerin hem ABD’deki hem de dünya genelindeki ofislerde görev yaptığı belirtilirken; içerik moderasyonu, gayrimenkul, pazarlama ve mühendislik gibi ekiplerde çalıştıkları öğrenildi.

Twitter’ın işine son verdiği sözleşmeli personellerin müdürlerini de durumdan haberdar etmediği söyleniyor. Müdürlerin de iş arkadaşlarının görevine son verildiğini şirket sistemindeki hesapların devredışı bırakılmasının ardından anladığı belirtiliyor.

Twitter’ın sözleşmeli personellerine işten çıkardıktan sonra gönderdiği e-posta ise Insider sitesi tarafından paylaşıldı. Söz konusu e-postada kararın “önceliklerin yeniden değerlendirilmesi çerçevesinde tasarruf amacıyla” alındığı belirtildi. Aynı e-postada sözleşmeli personelin şirketteki son iş günlerinin 14 Kasım olduğu, ancak kendilerinden bir şey yapmalarının beklenmediği de ifade edildi.

Twitter’da yeni ayrılıklar yaşanabilir

Elon Musk’ın kontrolü ele aldığı günden bu yana mikro blog servisinde sular durulmuyor. Şirketin üst düzey yönetiminden pek çok kişi ya kovulmuş ya da istifa etmiş durumda. Uzaktan çalışma uygulamasının sonlandırılması nedeniyle şirkette yeni ayrılıkların yaşanması da muhtemel görünüyor.

Twitter’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. İşten çıkarmaların ardından mikro blog servisinin artık bir iletişim ekibi olmadığını hatırlatmakta da fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER