Teknoloji

Twitter sosyal mesajlaşma platformunu bir acil uyarı sistemine dönüştürüyor

twitter çift aşamalı doğrulama

Daha önce yaşanan doğa felaketlerindeki tecrübelerinden faydalanan Twitter, bir kriz anında yetkili kurumların mesajlarını duyurmasını mümkün kılan yeni bir özelliğin dağıtımına başlıyor. Twitter Alerts adı verilen bu program kapsamında kullanıcılar Dünya Sağlık Örgütü veya yerel polis birimlerinden mesaj almak için kayıt yaptırabilecekler. Bir kurumun bildirim listesine katılan kullanıcılara acil bir durumda kısa mesaj ve bildirim gönderilecek. Söz konusu bildirimler kullanıcıların Twitter akışında da ön plana çıkarılacak.

twitter-logo-230513

Daha önce de yaşanan doğal afetlerde bilgi sunmak için Japonya ile bir anlaşma yapan Twitter, bu kez biraz daha hasar önleyici bir rol üstlenmeye çalışıyor. Bu bildirimleri almak için tüm Twitter kullanıcıları başvurabilse de, mikro blog servisi şu an için bu hizmeti veren kuruluşların sayısını sınırlı tutuyor. Halihazırda bazı uluslararası kurumlar, Güney Kore ve Japonya’daki afet servisleri, bazı ABD şehirlerindeki polis ve itfaye departmanları ile Amerikan devlet kurumlarından bazıları Twitter Alerts sistemini kullanabiliyor.

Twitter Alerts kapsamında bildirim ulaştıran kurumların kullanıcıları gereksiz uyarılarla rahatsız etmeyeceğinin altını çizen Twitter, sadece hayati kriz güncellemelerinin bu platform üzerinden ulaştırılacağını belirtti. Sisteme katılan kurumların sistemi kullanarak kendilerine dair genel duyuruları yapması ise mümkün değil. Twitter olası saldırıları önlemek amacıyla bu programa katılacak kurumların Twitter hesaplarının güvenliğini artırmasını da zorunlu kılıyor. Twitter bu sistemin geleneksel iletişim kanallarına bir alternatif olmadığını vurgulasa da, kurumların acil durumlarda Twitter’ı kullanma oranı göz önüne alınınca özel bir uyarı sistemi oluşturmak daha anlamlı hale geliyor.

İlgili >> Twitter Alerts

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER