Teknoloji

Twitter sosyal ağlarda paylaşılan haberleri toplayan Summify’ı satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter yeni bir satın alma gerçekleştirdi ve sosyal ağlar üzerinde paylaşın haberleri ve yazıları bir araya getiren sosyal toplama servisinin arkasındaki isim olan Summify’ı bünyesine kattı. Romanyalı iki girişimci tarafından kurulan Summify bu satın almayı blog sayfaları üzerinden duyurdu. Şirketin merkezi bu satın almayla birlikte Kanada’nın Vancouver şehrinden ABD’nin San Francisco şehrine taşınacak.

Bu satın almanın ardından Summify yeni üye alımını bırakacak ve bazı önemli işlevlerini kaldıracak. Her iki şirket arasında yapılan satın alma anlaşmasının detayları bilinmiyor. Twitter’ın Summify’ın entegrasyonundan nasıl yararlanacağı tam olarak açığa çıkmış değil, ancak bir Twitter sözcüsü olan Carolyn Penner’ın Mashable’a yaptığı açıklamaya göre, Summify insanların ilgili ve güncel haberlere ulaşmasına yardımcı olacak.

Summify’ın blogu üzerinden yapılan açıklamada uzun vadeki vizyonlarının insanları kendilerini en fazla ilgilendiren haberlerle, en kısa zamanda buluşturmak olduğu, Twitter’a kayıt olan ve onu kullanan yüzlerce milyon insanın varlığına bağlı olarak vizyonlarını küresel ölçekte gerçekleştirmek için en iyi platformun orası olduğuna karar verdikleri belirtiliyor.

Summify bu satın almayla birlikte profil ve etki sayfalarını kaldıracak, ancak kişilere özel olan özetleri tutmaya devam edecek. Ne var ki, herkese açık olan özetler de kaldırılacak. Şirketin blogunda Twitter’a geçişle birlikte daha düzgün hâle getirilmiş bir servisin sunulacağı belirtiliyor. Bu arada Summify e-posta özetleri modelini birkaç hafta daha tutacağını belirtti.

İlgili – Summify Blog

İLGİLİ HABERLER