Manşetler

Twitter son dakika gelişmelerini bildirim olarak göndermeyi test ediyor

apple twitter

twitter son dakikaTwitter, geçtiğimiz nisan ayında mobil uygulamasını hem iTunes App Store’da hem de Google Play Store’da Haberler kategorisine taşımıştı. Görünen o ki, şirket bu yeni kategorisinin doğasına uygun yeni özellikleri de test ediyor. Twitter son dakika gelişmelerini kullanıcılarına bildirimlerle iletiyor.

Halen test aşamasında gibi görünen özellikten ilk etapta sadece iOS kullanıcıları faydalanabiliyor gibi görünüyor. Android cihaz sahiplerinden henüz bu konuda bir paylaşım gelmemiş olması, testin sadece iOS kullanıcılarını kapsadığını düşündürüyor.

Twitter’dan Mashable’a gönderilen açıklamada açıklamada, söz konusu bildirimlerin devam eden bir test çerçevesinde gönderildiğini doğrulandı. Testin ne zaman başladığı bilinmese de, isimsiz kaynaklar özelliğin aylardır test edildiğini iddia etti. Farklı kullanıcı gruplarının teste dahil edildiği ve kullanıcılara ilgi alanları doğrultusunda bildirimler gönderildiği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Daha öncesinde kullanıcılara Olimpiyatlar, ABD başkanlık seçimleri gibi olaylarda bildirim gönderildiği belirtildi. Dün akşam da Berlin’de gerçekleşen kamyonlu saldırı ve Trump’ın seçimin ikinci derecesini kazanması gibi olaylar, Twitter tarafından bildirimler yoluyla kullanıcılara duyuruldu.

Twitter son dakika bildirimlerini Anlar özelliğine bağlı biçimde sunuyor

Twitter son dakika bildirimleri açıldığında kullanıcılar, ilgili Twitter Anlar’ına yönlendiriliyor. Bu Anlar’da ilgili konuya dair Twitter’da yapılan seçili paylaşımları görmek mümkün oluyor. Bu özelliğin test olmaktan çıkıp tüm kullanıcılara ulaştırılıp ulaştırılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER