Teknoloji

Twitter sohbetten ayrıl özelliğini geniş kullanıcı kitlesine sunuyor

twitter microsoft

Twitter, kullanıcı adınızı içeren bir konuşmadan kendinizi çıkarmanıza olanak tanıyan “bahsedilenlerden çıkarma” özelliğini tüm kullanıcılara yaygın olarak sunuyor. Platform, bu özelliği ilk olarak geçtiğimiz nisan ayında küçük bir kullanıcı grubuna sunmuştu, ancak şimdi herkes tarafından kullanılabilir hâle geldi.

Zehirleyen bir sohbete takılıp kaldıysanız veya parçası olduğunuz bir konuşma için bildirim almak istemiyorsanız, bu özelliği kendiniz kullanmak isteyebilirsiniz. Bahsedilenlerden çıkarma özelliği, kullanıcı adınızın etiketini kaldırır, ileti dizisi için bildirimleri durdurur ve ayrıca ileti dizisindeki herhangi birinin sizi yeniden etiketlemesini engeller.

Kendinizden “bahsedilmemesi” için aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Anasayfa zaman akışınızdan menü çubuğunuza gidin ve  Bildirimler‘i seçin. Ardından, Bahsedenler sekmenize gidin.
  2. Sizden bahsedilen, etiketinizi kaldırmak istediğiniz Tweeti bulun.
  3. Daha fazla simgesine dokunun veya tıklayın.
  4. Bu sohbetten ayrıl‘ı seçin.
  5. Kullanıcıların bu sohbette sizden tekrar bahsedemeyeceğini ve başka bildirim almayacağınızı belirten bir istem görüntülenir. İlerlemek için Ayrıl‘ı seçin.
  6. Sohbetten ayrıldıktan sonra kullanıcı adı bağlantınız gizlenecektir.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1546555047630159872

Tesla CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter’ı satın alma anlaşmasından vazgeçmeye çalışsa da bu, platformun yeni değişiklikler yapmasını engellemiyor. Sosyal ağ şirketi şimdilerde, bir tweet’i ortaklaşa atmanın bir yöntemini test ediyor ve ayrıca 280 karakter sınırından bıkmış kullanıcılar için yeni bir uzun biçimli Notlar özelliğini deniyor.

İLGİLİ HABERLER